Waarom geld inzamelen belangrijk is

Vandaag is de collecteweek van MLDS begonnen. Ik had heel graag zelf met de collectebus willen rondlopen om geld op te halen voor de stichting, maar ik ben momenteel te ziek om dat te doen. Ik heb daarom online een collectebus aangemaakt, hoe handig is dat eigenlijk! Niet het gezoek hebben of je kleingeld in huis heb maar gewoon online via Ideal. Voor mij is dit nu dan ook echt de uitkomst. Ik kan mij inzetten voor iets, wat niet al te veel energie kost.

Maar waarom is geld inzamelen nou zo belangrijk? Dat kan ik je wel vertellen. De donaties die de MLDS binnenkrijgt gaan naar nieuwe onderzoeken. En dit is gewoon heel belangrijk en noodzakelijk. Zo zijn de onderzoekers momenteel bezig met een onderzoek naar nieuwe medicijnen, maar zijn ze ook bezig met onderzoeken naar darmkanker. En wat heeft dit voor mij te betekenen vragen jullie je vast af?

Toen ik was opgenomen in het ziekenhuis werd er door de artsen al eventueel een nieuw behandelplan gemaakt. Hier werd voor mij duidelijk dat er eigenlijk niet meer zo veel medicijnen er voor mij zijn, eigenlijk nog maar 2 opties waarvan er 1 eigenlijk al afvalt omdat ik daarvoor eerst aan de prednison moet. De artsen willen mij eigenlijk geen prednison meer geven vanwege de vele nare bijwerkingen en het werkt ook niet voor mij. Dus dan blijft er nog 1 over, maar daar willen de artsen niet zomaar aan beginnen. Dat willen ze het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Want wat als het niet werkt….dan kan ik niet meer terug naar het medicijn wat ik nu gebruik wat gedeeltelijk werkt. Want hoe vaker je stopt met de infliximab infuus (zo heet het wat ik momenteel krijg), hoe groter de kans is dat je lichaam antistoffen aanmaakt en dan mag ik het niet meer krijgen. Dus het was aardig wikken en wegen voor de artsen en is er besloten in overleg met mij om nog even te wachten met het laatste medicijn.

Ik vind dit eigenlijk best wel eng om te beseffen dat er eigenlijk niet meer zo veel opties voor mij zijn. Daarom vind ik het momenteel erg belangrijk om geld in te zamelen, omdat het nu voor mij heel dichtbij komt. Ik hoop gewoon echt dat er meer medicijnen komen voor de ziekte van Crohn en daar zijn onderzoeken voor nodig die gefinancierd worden door onder andere donaties.

Ik noemde in het begin dat er ook onderzoeken worden gedaan naar darmkanker. En dat is ook heel belangrijk. Ik heb namelijk door de Crohn verhoogde kans op darmkanker. Ik wil er niet al te veel bij stil staan, maar het is de realiteit. Darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland, namelijk 1 op de 20 mensen krijgt in zijn of haar leven darmkanker. En toen ik dat las, schrok ik er van. De MLDS heeft in 2014 het bevolkingsonderzoek naar darmkanker ingevoerd en dat is al een stap in de goede richting. Want hoe eerder je er bij bent, hoe beter het te behandelen is.

Laten we vooral zo doorgaan met nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen, want dat maakt het kwaliteit van leven met een spijsverteringsziekte iets aangenamer.

Wil je na dit gelezen te hebben ook een donatie doen, dan kan dat natuurlijk! Mijn collectebus vind je hier!  Alvast onwijs bedankt namens mij en de andere 2 miljoen buikpatiënten!

artikelen die jij misschien ook leuk vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge