Hoe overleef ik…een dagje weg

Vorige week ben ik naar KreaDoe geweest met een hele goede vriendin. De hele dag weg van huis in een onbekende omgeving. Maar hoe overleef ik nou zo’n dagje weg? In deze blog ga ik het jullie vertellen!

Allereerst begin ik met het voorbereiden van zo’n dagje weg. Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen, gaat het niet zo goed met mij. En ik heb dan ook even een tijdje getwijfeld of het wel verstandig was om naar KreaDoe te gaan. Uiteindelijk toch besloten om te gaan voor de afleiding en gezelligheid. De voorbereiding begon al een paar dagen van te voren. Ik heb toen al echt mijn rust genomen zodat ik energie kon opbouwen voor het dagje weg. Natuurlijk heb ik ook voor de beurs zelf voorbereidingen getroffen, zoals workshops uitzoeken en welke stands ik echt niet mocht missen.

Op de dag zelf begon mijn ochtend best beroerd met een flink aantal toiletbezoeken. Natuurlijk juist die ochtend…wat voelde ik mij beroerd en wat kon ik op dat moment echt even de Crohn haten. Ik zou op de heenreis met de trein gaan en ik kreeg het al benauwd van het idee. Gelukkig had ik nog diarree remmers in huis, wat ik natuurlijk met mijn arts heb overlegd of ik die mocht gebruiken in zulke gevallen. Echter moet ik niet te vaak diarree remmers nemen want dat is helemaal niet goed voor mij, maar mijn arts vindt het ook belangrijk dat ik leuke dingen kan blijven doen dus in zulke gevallen mag ik het als een uitzondering gebruiken. Probeer het dus niet zelf, maar overleg het altijd met je eigen arts wat voor jou het beste is!

Uiteindelijk heb ik dus de diarree remmers ingenomen en gelukkig werkte het snel! Ik kon met een gerust hart de trein in, want mijn darmen waren redelijk rustig geworden. In ieder geval had ik ook nog de diarree remmers meegenomen, stel dat ik het later op de dag nog een keer nodig had. Gelukkig ging dat goed en heb ik daar tijdens de KreaDoe weinig last gehad.

Wel had ik mijn eigen eten en drinken meegenomen. Ik ben in mijn slechte periodes altijd wel huiverig met wat ik eet en zeker waar. Omdat ik wel wat moet eten en ik niet wist wat de catering op de beurs allemaal had en ik dus niet voor verrassingen zou staan, had ik mijn eigen broodjes mee genomen. Dan ben ik er bijna verzekerd van dat het eten goed valt. Dit geeft voor mij veel rust.

Tijdens een workshop leer branden op de KreaDoe

KreaDoe is in de Jaarbeurs en ik moet hun een dikke pluim geven voor de toiletvoorzieningen! Er zijn veel wc’s aanwezig in de hallen en ze zijn allemaal stuk voor stuk echt schoon en er is overal genoeg toiletpapier. Ik hoefde niet in lange rijen te staan als ik naar de wc moest, wat erg fijn was. Dus de Jaarbeurs scoort een dikke voldoende! Altijd handig om te weten toch?

Ook waren er veel gelegenheden waar je even rustig kon zitten. En hier heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Weer even op adem komen en mijn lichaam rust geven. Op zulke momenten pakten we dan ook de plattegrond er weer bij om te kijken waar we nog naar toe moesten voor de workshops of welke stands we nog wouden zien. En ook gewoon even lekker rustig kunnen kletsen zonder de drukte om ons heen, dat hoort er ook bij. Een win-win situatie, ideaal dus.

Eind van de middag was ik wel erg moe geworden en hebben we dan ook besloten dat het mooi was geweest op de beurs. Rob die werkte die dag in Utrecht en heeft mij opgepikt om vervolgens naar huis te gaan, dat kwam mooi uit zo. Bepakt met alle aankopen zijn wij naar mijn ouders gegaan die op Luna hadden gepast. We konden daar lekker mee eten, wat super fijn was. Na het eten lekker naar huis gegaan en ben ik meteen mijn bed ingedoken.

De dag er na was ik natuurlijk gesloopt, maar daar ging ik al vanuit. Ik had al niks gepland voor die dag zodat ik volledig mijn rust kon pakken. En dat heb ik dan ook gedaan natuurlijk, lekker de hele dag op de bank gehangen en alleen even naar buiten geweest om Luna uit te laten. De dag was vermoeiend, maar het was het dubbel en dwars waard. Wat had ik genoten en heb ik veel inspiratie opgedaan waar ik weer mee aan de slag ga.

Een armband wat ik heb gemaakt tijdens de workshop slagletters. Tekst: Always wearing my 

artikelen die jij misschien ook leuk vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge