Weekoverzicht 19 februari-25 februari

Maandag
Nieuwe week, nieuwe kansen. Vandaag ga ik starten met een nieuwe diamond painting van een foto die ik heb gemaakt van Luna. Deze ligt al even te wachten in de kast, maar vandaag ga ik er dan eindelijk aan beginnen. Het is altijd wel even een rot klus om alle steentjes in de bakjes te doen, maar het hoort er bij haha.

Daarna kan ik dan eindelijk gaan plakken, heerlijk is dat! Even je gedachten op nul en gaan. Dat is tegenwoordig echt een ontspan moment voor mij. De rest van de dag verloopt rustig en het stukje strand van de diamond painting komt in zicht.

Dinsdag
Vanochtend kreeg ik onverwachts een telefoontje van de arts van het AMC. De eerste uitslag van de ontlastingtest was binnen en dat was niet goed. Het ging om de test die de ontstekingswaarde meet, en die is flink gestegen sinds december. Dus de ziekte van Crohn is nog actiever aan het worden. De arts is wel adequaat en regelt meteen verschillende bloedonderzoeken die ik tussen 7 en 9 maart moet laten doen. Ik ben wel blij met deze acties.

Na het telefoontje ging ik even met Luna wandelen in de wijk en zag ik al de eerste krokussen uit komen. Laat de lente maar weer beginnen! Helaas gaat dat denk ik nog wel even duren, maar het blijft een mooi gezicht.

Bij thuiskomst plof ik lekker op de bank en Luna komt er bij liggen. Ik ga lekker mijn favoriete serie, Grey’s Anatomy, terug kijken die ik gisteren heb opgenomen. Ohh wat hou ik van die serie en het is dan ook echt weer genieten om te kijken.

Woensdag
Mams komt vandaag gezellig langs en we gaan samen diamond painten. Dit gaan we er in houden om elke week één keer bij elkaar te komen om samen te diamond painten. Ik vind dat wel fijne afleiding en ik kom dan wat makkelijker mijn dagen door.

In de middag gaan we even samen op bezoek bij Rob’s oma, want die ligt in het ziekenhuis. En dan is de dag eigenlijk al weer voor bij. De avond verloopt rustig, Rob gaat ook even naar het ziekenhuis om oma te bezoeken en ik blijf even lekker thuis.

Donderdag
Vandaag hou ik weer een rustdag, want vanavond hebben we een etentje met Rob zijn collega’s. Overdag ga ik weer verder met de diamond painting. Echt wat is het verslavend nu. Ik kan het maar moeilijk weg leggen als ik er aan begin.

Eind van de middag vertrekken wij naar Utrecht en hebben we een 6 gangen diner. Best bijzonder om dat mee te maken, nog nooit eerder gedaan. Wel een beetje lastig als je niet alles kan eten vanwege mijn darmen. Maar ik heb het best overleefd. Vooral dit gerecht van kalfsvlees vond ik erg lekker!

Eenmaal thuis duik ik meteen mijn bed in, moe maar voldaan kan ik terug kijken of deze dag.

Vrijdag
Begin van de middag komt mijn moeder weer hier heen, want ik moet naar het ziekenhuis toe. Ik heb een afspraak bij de chirurg om mijn bilnaad en de huid er om heen te laten onderzoeken. En misschien ook een endo-echo onderzoek als hij denkt dat de fistel is doorgebroken. Dus toch maar voor de zekerheid voorbereiden daarop en een laxeer zetpil innemen. Goh wat kunnen die krengen krampen veroorzaken.

Om 15.15 heb ik het onderzoek. En het is duidelijk. Mijn huid en bilnaad zijn flink ontstoken ten gevolge van een opvlamming van de ziekte van Crohn. Het klinkt zo gek, maar ik ben blij met de bevestigingen die ik deze week daarover krijg. Ik ben niet gek, mijn lichaam geeft al een tijd aan dat het weer achteruit gaat. Ik moet snel een afspraak regelen bij de mdl-arts om te kijken hoe we dit gaan behandelen. Hoe sneller, hoe beter de genezing zal gaan. Ik loop er al bijna 2 maanden mee. Gelukkig is de fistel niet doorgebroken nog, maar dat moet ik wel in de gaten blijven houden.

Ik ben vandaag helemaal vergeten foto’s te maken vanwege alle spanningen en zenuwen die ik had voor het onderzoek. Excuses daar voor.

Zaterdag
Het is weer een rustdag voor mij. Ik ben kapot na gisteren en ben dan ook niet voor uit te branden. Gauw maar even douchen en daarna mijn huispak aan. Een mooie gelegenheid om vandaag weer verder te gaan aan de diamond painting. Het schiet al lekker op vind ik! Je gaat Luna al echt herkennen en ben ik nog niet eens begonnen aan het koppie.

Voor de rest dus lekker helemaal niks doen, beetje bank hangen, beetje tv kijken en verder lekker niks. Ik had ook geen puf om mee te gaan met Luna uit laten. Morgen weer een dag denk ik dan maar.

Zondag
Een zonnige dag vandaag, maar wel koud. Ik krijg het gekke idee om met zijn 2’en naar het strand te gaan om Luna uit te laten en dat ik lekker foto’s kan maken. En het was heerlijk! Bereid je voor op een flink aantal foto’s haha.

En als laatste een foto van mijn twee kanjers. Tot volgende week allemaal, ik plof lekker op de bank om even niks te doen.

artikelen die jij misschien ook leuk vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge