weekoverzicht 26 februari-4 maart

Een wisselende week deze week. Ik merk aan mijn lichaam dat het zieker word, en ik ben het ziek zijn dan ook echt even zat…Gelukkig heb ik lieve mensen in mijn omgeving die de nodige afleiding bieden. Hier een nieuwe weekoverzicht van dag tot dag.

Maandag
Ik ben vandaag erg moe, dus het wordt bankhangen en wat televisie kijken. Vanochtend belde de mdl-verpleegkundige van het AMC omdat ik nog een aantal vraagjes had, waaronder hoe hoog mijn calprotectine nu was. Ik wist dat hij in een korte tijd was gestegen, want dat had de arts vorige week gezegd. Maar ik heb zowaar een persoonlijk record…ik had het liever wel ergens anders voor gehad. Ik zit namelijk op 3690, voor een gezond persoon hoort het onder de 50 te zijn. Het verklaart nu wel waarom ik mij zo belabberd voel.

Alsof mijn lichaam na het telefoontje dacht van dat het nu echt ziek mag zijn, stortte ik in. Hele erge buikpijn en nog vermoeider dan ik was. Luna kroop gezellig bij mij op de bank, wat een knuffel hond kan het zijn, volgens mij voelt ze het aan wanneer ik het nodig heb. Ik probeer een aantal series terug te kijken voor de afleiding en ben blij als Rob weer thuis is, even mijn ei kwijt kunnen!

Dinsdag
Helaas ben ik nog steeds moe, ik hoop zo dat daar gauw verbetering in komt want dit is echt even niet meer leuk. Vanmiddag ben ik even naar Rob’s oma geweest, want die ligt nog steeds in het ziekenhuis. Daarna werd ik gebeld door de mdl-arts van het Slotervaart. Ik heb morgen een afspraak bij haar staan, na aanleiding van afgelopen vrijdag bij de chirurg. Alleen zij wilt dat ik naar het AMC hiervoor ga. Wat ik begrijp en ik het daarom al met drie verschillende artsen en verpleegkundigen heb overlegd, maar zij vonden het allemaal prima om gewoon die afspraak in het Slotervaart door te laten gaan. Super frustrerend eigenlijk, maar ik kan er weinig aan doen. In ieder geval gaat zij een afspraak voor mij regelen op korte termijn bij het AMC. Een uurtje later word ik gebeld door het AMC en ik moet aankomende maandag langs komen. Top geregeld!

Bij thuiskomst is Luna niet weg te slaan bij mij en kruipt ze lekker tegen mij aan op de bank. Wat een lieverd toch ook. Zo komen wij de middag wel door. Even eten koken als Rob thuis komt, en de rest van de avond verloopt rustig.

Woensdag
Omdat de afspraak in het Slotervaart niet door ging, komt mams gezellig langs om samen te diamond painten. Maar eerst even rustig wakker worden. Als ik beneden kom, zie ik dat er een klein laagje sneeuw is gevallen, het is echt winter.

Mams is er al bijtijds en we pakken gezellig onze diamond paintings er bij. Die van mij schiet al aardig op, al zeg ik het zelf. Ik ben ook zo benieuwd hoe het gaat worden. Ik blijf vandaag ook binnen, want de kou is niet lekker voor mijn lichaam. Ik krijg echt heel erg last van mijn gewrichten (cadeautje van de Crohn) en de kou slaat ook op mijn buik. Dus mijn lieve mam trotseert de kou om de honden uit te laten.

In de avond doe ik het lekker rustig aan, zoals altijd eigenlijk. Dan is mijn energie al gewoon helemaal op. Lekker met een deken op de bank televisie kijken.

Donderdag
Vandaag is het echt een kut dag, sorry dat ik het zo noem (eigenlijk nog best zachtjes uitgedrukt). Mijn gedachten gaan alle kanten op en ik raak er bijna van in paniek. Ik ben heel erg bang dat ik binnenkort weer word opgenomen en daar zit ik echt totaal niet op te wachten. Klinkt allemaal heel egoïstisch, want het zou misschien wel goed voor mij zijn nu, maar ik wil gewoon thuis blijven en daar beter worden. Het huilen staat mij nader dan het lachen helaas.

Vanmiddag moet ik toch echt naar buiten om Luna uit te laten. Wat was het toch koud, vooral die wind was echt verschrikkelijk! Even snel foto’s maken en dan weer gauw naar binnen. Het is wel mooi dat er nu overal ijs ligt, kunnen we dan misschien toch gaan schaatsen?

Eenmaal thuis maak ik gauw een soepje klaar om op te warmen, mijn handen zijn er zowat van af gevroren haha. Ik ben mijn handschoenen kwijt, ik gebruik ze ook niet zo vaak haha. Ook lekker een geroosterd broodje met kruidenroomkaas er bij en de maaltijd is compleet.

Vanavond duik ik vroeg mijn bed in, want ik voel mij niet lekker. Buik is helemaal van slag en ik heb het ijskoud. Lekker met de kruik in bed liggen dus. Word een traditie de laatste tijd en ik ben dan ook heel erg blij met de kruik.

Vrijdag
Het is alweer vrijdag. Vanmiddag komt mams weer langs voor de afleiding, zeker na de rotdag van gisteren. Weer een stuk gelegd aan mijn diamond painting. Balou kwam er gezellig bij zitten.

Later op de middag gaan we even naar een winkel toe hier in het dorp. Die heeft grote opruiming en je krijgt op alles 80% korting, dus lekker koopjes jagen! Ik ben voor mijzelf niet geslaagd, maar voor Rob heb ik twee t-shirts en een colbert gekocht. Normaal zou ik €110,- kwijt zijn, maar nu was het maar €22,- bij elkaar. Daar doen we het voor! Mams was ook zeer goed geslaagd!

Als Rob thuis komt van het werken en wij klaar zijn met eten, begint bij hem toch te kriebelen om even te schaatsen. Ik ben te moe, dus ik kijk vanaf de kant mee. Toch geweldig om te zien. Luna was ook mee met mij om te kijken naar Rob, maar die vond het maar vreemd dat Rob op het water stond haha. Telkens maar mee rennen vanaf de kant en maar blaffen naar Rob.

Als we thuis komen, pak ik lekker mijn dekbed er bij en plof ik neer op de bank en kijken we samen televisie. Goed begin van het weekend.

Zaterdag
Luna is vanochtend stiekem bij ons in bed gekropen en als ik wakker word, zie ik Luna naast mij liggen. Dat is nog eens goed wakker worden! In de ochtend doe ik het rustig aan, want vanmiddag viert mijn schoonvader zijn verjaardag. Dat is altijd gezellig, maar nu ook wel energie slurpend. Maar alleen maar op de bank hangen en in bed liggen helpt ook niet. Ik moet ook gewoon mijn dingen blijven doen, maar wel heel veel keuzes maken. Soms nog wel lastig.

Ik heb vanochtend nog wel een klein experimentje uitgeprobeerd. Want ik was benieuwd wat het zichtbare effect van make-up was, omdat ik wel eens de opmerking krijg dat het niet te zien is aan mij dat ik zo ziek ben. Oordeel zelf maar nu haha…Ik ben in ieder geval blij met diegene die make-up heeft uitgevonden.

Zondag
Vandaag is het een rustdag. Mijn lichaam is aardig van slag na gisteren. Ik ben zo benieuwd wat de arts morgen gaat zeggen. Want dit gaat eigenlijk niet meer zo langer. Ik verzamel al mijn energie bij elkaar om vanmiddag toch even een stukje te lopen, want het is tenslotte lekker weer. Ik ben blij dat de kou nu weg is!

En als we thuis komen, kruipt Luna weer tegen mij aan en zo is de middag snel voorbij. Nu lekker weer op de bank ploffen en televisie kijken en mijn rust nemen voor de drukke week die voor de boeg staat.

Tot volgende week,

Liefs, Lisa

artikelen die jij misschien ook leuk vindt

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge