Dagelijks leven

Vakantie voorbereiden

Binnenkort gaan Rob en ik op vakantie naar Portugal. We kijken er erg naar uit, maar ik heb ook wel een klein beetje zorgen. Hoe zal het daar gaan met mijn Crohn en hoe zal ik reageren op het eten wat toch anders is dan hier. Ik laat jullie graag een kijkje nemen hoe ik mijn vakantie kan voorbereiden.

vakantie voorbereiden

Vakantie voorbereiden: juiste accommodatie

Eigenlijk tijdens het uitzoeken van een accommodatie houden we al rekening met mij. We hebben dit keer weer voor een appartement gekozen met een redelijk uitgebreide keuken zodat ik, als het nodig is, zelf mijn eigen eten kan klaar maken. We gaan er niet van uit en we willen ook gewoon lekker uiteten gaan, maar we moeten een plan B hebben.

Auto huren

Dit jaar hebben we voor het eerst ook een auto gehuurd voor alle dagen. Zodat wij zelf op pad kunnen gaan om de omgeving te verkennen. Voorheen deden we wel eens excursies via de reisorganisatie en voor 2 of 3 dagen een auto huren. Maar voor nu nemen we het risico niet. Je zal maar net zien dat we een excursie hebben geboekt en dat ik een slechte dag heb… Dus we gaan nu gewoon lekker op onze gemak de omgeving ontdekken, we hebben tenslotte vakantie.

Laatste ziekenhuisbezoek

En nu het bijna zover is, komt er ook meer bij kijken. Morgen moet ik even langs de arts. Dan krijg ik de uitslagen te horen van het laatste bloedonderzoek. En gaan we even kijken of ik nog noodmedicatie mee moet nemen. Bijvoorbeeld een diarree remmer of een maagbeschermer. Dus ik ben benieuwd, dit is de eerste keer dat ik een afspraak heb om specifiek mijn vakantie voor te bereiden. Voorheen was het eigenlijk niet echt nodig gelukkig.

Medicijnen paspoort

Ook moet ik nog even langs de apotheek om een medicijnen paspoort te regelen. Altijd handig om dat bij je te hebben als je op vakantie gaat in het buitenland. Sowieso voor de douane controle, want ik neem mijn medicijnen mee in de handbagage zodat ik het altijd bij mij heb. En wie weet als ik toch een arts nodig heb tijdens de vakantie, kan de arts zien welke medicijnen ik gebruik. Alles staat in het Engels en de werkzame stoffen worden benoemd. En vergeet de dosering natuurlijk niet.

Koffer inpakken

En dan komt het leukste gedeelte, spulletjes kopen voor de vakantie. Ik moet goede zonnebrand meenemen, want door mijn medicijnen heb ik een verhoogde kans op huidkanker als ik mij niet goed tegen de zon beschermt. Ik ga ook even mijn voorraad vochtig toiletpapier bijvullen, altijd handig om dat bij je te hebben. Ook nog even een middeltje tegen insectenbeten, want daar reageer ik nu wel heftig op. Ook nog even iets aanschaffen voor zonneallergie, daar kan ik soms wat last van hebben. En voor de rest misschien nog even kijken voor een leuk zomerjurkje of leuke slippers in de uitverkoop. Wat ik niet mag vergeten natuurlijk is een goed leesboek, dus daar ga ik ook nog even voor kijken.

Met de koffer inpakken hou ik er rekening mee dat ik genoeg onderbroeken bij me heb. En genoeg kleding natuurlijk, altijd leuk om af te wisselen maar ook wel handig als ik toch een ongelukje heb gehad. Meerdere badpakken staan ook op het lijstje. En mijn voorraad persoonlijke verzorging gaat ook mee. En hopelijk hou ik dan nog wat ruimte over voor de souvenirs op de terugweg. Gelukkig heb ik een grote koffer haha.

Voorpret

Maar het belangrijkste tijdens de vakantie voorbereiden, is natuurlijk dat we gaan genieten. Tijd voor ons tweetjes en hopelijk dat we het ziek zijn gewoon even kunnen vergeten. We zijn nu al bezig om te kijken wat we kunnen gaan zien en tips voor bezienswaardigheden op internet aan het opzoeken. De voorpret is begonnen! Laat de vakantie maar gauw beginnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *