Dagelijks leven

Wat zou ik doen als ik voor één dag niet ziek was

Ik ben nu al een tijdje goed ziek en overheerst de ziekte van Crohn momenteel in mijn leven. Laatst kwam ik de vraag tegen wat ik zou doen als ik weer voor één dag niet ziek was en ik moest daar echt serieus over nadenken. Waar verlang ik het meeste naar? Wat zou ik graag willen doen zonder de consequenties er van te ervaren? Zonder maar even na te denken over de gevolgen van zo’n actie.

één dag niet ziek

Één dag niet ziek

Het lijkt mij heerlijk om gewoon weer één dag normaal te kunnen leven. Allereerst te beginnen met een nachtje goed door slapen. In ieder geval niet al moe wakker te worden. Voor de rest zou ik het lekker vinden om weer is een dagje te werken. Of Luna kunnen uitlaten en dan vooral lekker in een bos of op het strand. Daarnaast gewoon nog even kunnen rommelen in het huishouden, boodschappen halen en het eten klaar maken. Eigenlijk komt het er op neer dat ik niet afhankelijk hoef te zijn van anderen en dat ik gewoon alles zelf kan doen, dat lijkt mij weer heerlijk.

Maar als ik dan toch even mijn fantasie mag los laten gaan…

Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen wat maar mogelijk is op één dag. Even alles inhalen wat ik heb moeten missen. Eigenlijk zou ik dan 24 uur wakker willen zijn, zodat ik elke minuut van de dag kan benutten. Uiteraard zonder de gevolgen van geen slaap hebben haha. Dus de dag begint voor mij precies dan om 00.00 uur en ik denk gewoon meteen met een groot feest. Om te vieren dat ik even een dagje niet ziek ben, uiteraard met de lekkerste champagne die er maar bestaat. Dat moment vier ik dan met de mensen die mij het meest dierbaar zijn en die voor mij klaar stonden in de moeilijke tijd. Het feestje is niet compleet zonder goede muziek waar ik lekker op kan dansen.

Als het tijd is dat de zon op komt, wil ik daar meteen gebruik van maken om daar mooie foto’s te maken op het mooiste plekje in Nederland (geen idee waar dat is haha). Nadat de foto’s zijn gemaakt, volgt er een heerlijk uitgebreid ontbijt zonder dat ik er bij hoef na te denken met wat ik eet. Gewoon alles eten en drinken waar ik trek in heb. Na het ontbijt lijkt het mij erg leuk om lekker de toerist uit te hangen in eigen land met een leuk groepje mensen. Bijvoorbeeld Amsterdam helemaal ontdekken, lekker winkelen, varen over de grachten, een aantal musea’s bezoeken en gewoon heel veel zien. Heerlijk genieten van alles en plezier hebben met de belangrijkste mensen in mijn leven.

Als afsluiter van de dag zou ik iedereen willen bedanken die mij geholpen heeft de laatste tijd met een uitgebreid diner. Het liefst natuurlijk een restaurant helemaal afgehuurd speciaal voor ons. Voor het sfeertje wat live muziek er bij. En de avond sluiten we af met knallend vuurwerk zodat daarna het gewone leven weer kan beginnen.

Terug naar de realiteit

En nu weer terug naar de realiteit haha. De conclusie is wel duidelijk, genieten van het leven. Ook juist van de normale dingen in het leven. Ik heb nu ervaren hoe het is als zelfs de simpelste dingen niet meer lukken. Dan ben ik al weer blij als ik zonder hulp kan douchen of wat eten klaar kan maken. Doordat ik zo diep ben gegaan, kan ik wel meer de vanzelfsprekende dingen waarderen van het leven. Ik zal dus ook weer blij zijn als ik wat minder afhankelijk ben van anderen, zodat ik weer wat meer de normale dingen kan doen.

Wat zou jij doen als je één dag niet ziek zou zijn?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *