Tips

Afleiding, ik heb 4 tips voor je!

Jullie hebben misschien al in de vorige berichten gelezen dat het niet echt lekker met mij gaat, ook op mentaal gebied. Daardoor is momenteel alle afleiding welkom bij mij. Maar soms is het nog best lastig om afleiding te zoeken, zeker op de slechtere dagen. Het leek mij dan ook leuk om mijn tips voor afleiding te delen met jullie.

afleiding

Er op uit op de goede dagen

Dit probeer ik steeds meer te doen, op de goede dagen die ik heb er op uit te gaan. En dan vooral te doen waar ik echt gelukkig van word op dat moment. Wil ik even naar de winkels, dan doe ik dat. Of wil ik ergens een kopje thee drinken buiten de deur, dan ga ik dat doen. Of gewoon een wandeling door de buurt met Luna, dat is ook al fijn. Dit zijn allemaal activiteiten wat ik op de dag zelf plan, de spontane acties. Soms plan ik ook wat grotere activiteiten vooruit. Zoals binnenkort trouwjurken passen, daar kijk ik echt naar uit. Maar dan zorg ik er wel voor dat ik een aantal dagen voor en na rust kan houden.

Creatief zijn

Ik ben blij dat ik creatief ben. Als ik creabea kan zijn, heb ik echt even niets anders aan mijn hoofd. Al mijn aandacht gaat naar het project toe. Ik vind het heel erg fijn als ik wat gestrest ben, of zorgen maak om iets, om dan met mijn handen bezig te zijn. Dit kan schilderen zijn, handletteren in mijn positiviteit dagboek of bezig zijn met mijn diamond painting. Of leuke cadeautjes maken zoals het herfststukje voor mijn schoonouders.

afleiding

Contact met mensen

Even een telefoontje of een appje is ook hele fijne afleiding. Als je langdurig ziek thuis zit, wordt je wereldje nou eenmaal kleiner. Daar kan je weinig aan doen. Ik ben dan ook blij met mijn telefoon, want zo kan ik toch makkelijk contact houden met de buitenwereld. Een leuk gesprek met een vriendin via Whatsapp of even bellen als ik daar de energie voor heb. Ook heb ik de laatste tijd veel contact gekregen met lotgenoten en dat doet mij ook goed en dat is ook fijne afleiding.

Rustige afleiding

Op de slechtere dagen ben ik toch meer gebonden aan huis. En dat is niet erg, want ook thuis kan ik afleiding vinden. Series op Netflix kijken, muziek luisteren of genieten van een boek lezen. Dit vind ik momenteel fijne afleiding, want ik kan tegelijkertijd ook rusten. Twee vliegen in één klap haha. En dat het herfst is, is ook niet verkeerd. Want niets is lekkerder dan met een dekentje op de bank en een kop thee er bij, terwijl het buiten regent en waait.

Wat is voor jou de beste afleiding? Laat het mij weten.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *