Dagelijks leven

5 dingen waar ik mij op kan verheugen

In de wat moeilijkere tijden vind ik het erg belangrijk dat je toch nog dingen doet waar jij je op kan verheugen. Dat zijn meestal dingen waar ik positieve energie van krijg en daardoor weer even door kan gaan. Soms zijn het grote dingen, maar ook op kleine dingen kan ik mij verheugen. Ik deel graag met jullie waar ik mij op kan verheugen.

verheugen

Met stip op nummer 1: Vakantie!

Ik denk dat ik niet de enige ben hier in, maar ik kan mij dus echt verheugen op vakantie! Een weekendje weg in eigen land of echt een paar weken naar het buitenland, beide vind ik fijn. Soms is het wel een uitdaging, zeker nu ik zo ziek ben. Maar het weerhoud mij er niet van, het is juist extra fijn om even er op uit te zijn in een andere omgeving. Thuis kan ik soms best gek worden van de standaard vier muren om mij heen, en dan doen andere muren toch echt wonderen. Het geeft mij dus weer heel veel positieve energie om weer door te vechten als ik thuis ben. Misschien toch maar weer is snel een weekendje weg plannen…

Bezoek krijgen

Een ander iets waar ik mij op kan verheugen, is bezoek krijgen. Het is gewoon een feit dat mijn wereldje steeds kleiner is geworden sinds ik ziek ben. En daarom vind ik het extra leuk als iemand op bezoek komt. Ook al is het voor mij best vermoeiend, het is het wel dubbel en dwars waard. Het zorgt voor hele fijne afleiding en dat ik even het ziek zijn kan vergeten. Gewoon weer “even normaal” zijn en gezellig bijkletsen met vriendinnen bijvoorbeeld.

Een dagje weg

Iets ondernemen, zoals een dagje weg, staat ook hoog op de lijst van dingen waar ik mij op kan verheugen. En dat hoeft niet altijd een grote activiteit te zijn. Dat trek ik momenteel ook helemaal niet. Maar juist nu ik best wel aan huis ben gekluisterd, vind ik het extra fijn als ik dus wel wat buitenshuis kan ondernemen. Even naar een kringloop winkel bijvoorbeeld rondsnuffelen voor leuke koopjes. Of de Action onveilig maken en wat leuke en nieuwe knutselspulletjes kopen. Maar ook simpel even mee om Luna uit te laten is al iets waar ik mij op kan verheugen. Het is wel belangrijk om daarna goed mijn rustmomenten te pakken en ook vooral in te plannen zodat ik niet over mijn grenzen ga.

Een geplande pyjama dag

Dit is misschien wel een gekke, maar ik kan dus echt genieten van een geplande pyjamadag. Een dag waarop niks moet, lekker in pyjama blijven en te ontspannen. Netflix aan, fleecedekentje er bij en neerploffen op de bank. Nu komt het helaas wel steeds vaker voor dat ik noodgedwongen dit moet doen, omdat ik dan uitgeput ben. Maar toch probeer ik er wat van te maken en het positief in te zien. Want zeg het nou zelf, nu de herfst echt is begonnen en daarbij ook de regenachtige dagen, is het heerlijk om lekker binnen te blijven. Nu nog op zoek naar een leuke, warme pyjama voor komende winter.

Kerstmis

Over de winter gesproken, daar hoort ook Kerstmis bij. En hier kriebelt het dus al om de kerstboom op te zetten. Dat sfeertje, heerlijk, daar kijk ik nu al naar uit. Ik ga dan nu ook graag al naar de kerstshows in verschillende tuincentra om inspiratie op te doen. En de eerste spulletjes zijn dan ook al weer aangeschaft. Ook heb ik al plannen gemaakt voor 1e en 2e Kerstdag, gezellig met familie samen zijn. Lekker traditioneel eten en cadeautjes, misschien zelfs nog wel met een leuke kerstfilm op de achtergrond. En uiteraard het hele huis versierd en aangekleed voor het optimale gevoel. “Helaas” moet ik nog eventjes geduld hebben! Heb jij ook al zin in de kerst? Ik heb 5 tips tegen kerststress.

Waar kan jij je echt op verheugen?

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *