Tips

Kerststress: 5 tips voor jou

De feestdagen komen er weer aan en iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor Kerst. Cadeautjes kopen, kaarten schrijven, diner samenstellen en natuurlijk boodschappen doen. Ook ik ervaar de drukte en stress. Maar wanneer pak jij je rust in al die drukte? Ik geef jou 5 tips tegen kerststress.

tips kerststress

Begin op tijd om kerststress te voorkomen

Ik denk wel de gouden tip voor de decembermaand, begin op tijd met de voorbereidingen. Wil je zelf kerstkaarten maken? Neem de tijd en begin bijvoorbeeld al twee maanden van te voren. Ervaring leert zeg ik maar hihi want ik deed het nu pas twee weken van te voren. En daardoor kreeg ik stress en was ik een hele dag kwijt om alleen maar kaarten te maken en meteen te schrijven. Een aanslag voor mijn lichaam dus! Maar deze tip geldt niet alleen voor de kerstkaarten, natuurlijk ook voor cadeautjes kopen en inpakken en als het kan al wat boodschappen in huis halen.

Leg de lat niet te hoog

Nog zo’n belangrijke tip, leg de lat niet te hoog voor jezelf. Je cadeautjes hoeven niet instagramwaardig ingepakt te worden. Of het kerstdiner hoeft niet net zo te zijn als in een 5-sterren restaurant. En dat zegt de perfectionist tegen jou haha! Ook ik moest dit leren en soms blijft het nog zeker een valkuil van mij. Maar ik ben wel tot het besef gekomen dat gewoon een mooi inpakpapier voldoende is, want het gaat tenslotte om het cadeautje zelf. En dat een lekkere maaltijd ook prima is, het gaat tenslotte om de gezelligheid en samen zijn met leuke mensen.

Verdeel de taken

Je hoeft niet alles zelf te doen en te regelen, vraag gerust om hulp en verdeel taken. Je bent niet alleen natuurlijk. Nog zo’n belangrijke tip tegen kerststress. Ik ben zelf best wel een control freak en wil het liefst alles zelf doen, maar daardoor ga ik natuurlijk heel snel over mijn grenzen heen. En dit blijft een moeilijk puntje voor mij, maar mensen helpen nou eenmaal ook graag! Dus vraag hulp en kom samen helemaal in de kerstsferen.

Pak je rust

Misschien een voor de hand liggende tip, maar pak je rust en neem tijd voor jezelf. Het is nou eenmaal een drukke maand met de feestdagen en alle voorbereidingen, juist daardoor is het zo belangrijk om op tijd te rusten. Dat helpt natuurlijk ook tegen de kerststress te verminderen. En probeer er voor te zorgen dat de voorbereidingen je al niet helemaal uitputten. Zorg dus voor genoeg ontspanning en wees lief voor jezelf.

Geniet!

En de laatste tip voor jou, geniet! Zowel van de voorbereidingen als de feestdagen zelf. Bij mij zorgen de voorbereidingen dat ik al helemaal in de kerstsfeer kom. De boom optuigen, woonkamer gezellig aankleden, buiten de lichtjes ophangen en alles onder het genot van kerstmuziek. Geniet van de gezelligheid en geniet van het samen zijn met jou dierbaren.

Welke tips pas jij toe tegen de kerststress?

3 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *