Tips

Quarantaine, hoe vermaak ik mij tijdens deze dagen?

De eerste week zoveel mogelijk binnen blijven in Nederland zit er op. Dat kan voor sommige best zwaar zijn geweest. Sinds ik chronisch ziek ben heb ik wel vaker zulke periodes gehad dat ik aan huis gebonden was. Dagen, weken en soms zelfs maanden lang. Ik geef je graag tips over hoe ik mij vermaak tijdens zo’n “quarantaine” periode.

quarantaine vermaak

Quarantaine vermaak

Meestal als ik aan huis gebonden ben, voel ik mij niet goed en ben ik best ziek. Nu is dat gelukkig niet echt het geval, ondanks de opvlamming waar ik nog in zit. Dus ik heb nu tijd voor van alles en nog wat. Om de uitgestelde taken nu eindelijk oppakken. Of beginnen aan een nieuwe boekenserie. Of een nieuwe hobby ontdekken. Er is eigenlijk zoveel mogelijk als je verplicht thuis moet zitten. Afgelopen week heb ik mij dan ook zeker niet verveeld. Ja natuurlijk mis ik het persoonlijke contact met mijn ouders bijvoorbeeld of met vriendinnen. Maar gelukkig in deze tijd bestaat er ook video bellen en zo kan je elkaar nog zeker even zien. Die knuffels kunnen we later allemaal weer inhalen.

Uitgestelde taken

Nu ik thuis zit, heb ik tijd voor de uitgestelde taken. Kledingkast uitzoeken en opnieuw inrichten bijvoorbeeld. Of die ene rommelkast op zolder is een keer echt goed opruimen. Fotolijsten ophangen en mijn ingelijste schilderij (oké daarvoor moet ik wel Rob even lief voor aankijken). In de keuken hebben wij een la vol met opbergbakjes, rommeltje eerste klas natuurlijk. Dus ook daarmee kan ik aan de slag gaan. En zo heeft iedereen wel van die taken op een to do lijstje staan.

Lezen

Ik heb voor dit jaar voorgenomen om meer boeken te gaan lezen. Dat is in deze periode natuurlijk perfect om te doen. Even geen nieuws volgen en even afsluiten van alle ellende. Mij gewoon helemaal verliezen in een spannend boek. Ik ben begonnen aan de boekenreeks van Karin Slaughter en ik heb er nu drie van gelezen. En ik ben fan geworden van haar! Wat een spannende boeken die ik maar moeilijk weg kan leggen als ik eenmaal er in begonnen ben. Ik heb ook nog de boeken van de reeks van de zeven zusters liggen, dus ik heb nog genoeg te lezen. Één voordeel, de tijd gaat er ook snel door.

Actieve activiteit

Om toch een beetje beweging te krijgen, zorg ik elke dag voor een actieve activiteit. Elke middag probeer ik even met Luna te lopen, uiteraard met de maatregelen van het RIVM in mijn hoofd. Ik probeer mensen te vermijden en als ik toch iemand tegen kom, hou ik minimaal 1,5 meter afstand van diegene. Maar hoe lekker is het om nu even te wandelen om je hoofd leeg te maken en toch aan je lichaamsbeweging te komen. Als ik niet meer naar buiten durf omdat het onveilig voor mij word, ga ik toch bedenken of ik een kleine workout kan gaan doen zoals yoga of wat dan ook.

Nieuwe hobby

Dit is de perfecte tijd om een nieuwe hobby te ontdekken. Zo ben ik afgelopen week begonnen met schilderen op nummers. Heel veel jaren geleden heb ik dat wel eens eerder gedaan. En nu mijn schilderlessen niet meer door gaan voorlopig zocht ik een alternatief. En ik ben om, wat een fijne hobby om even je gedachtes op nul te kunnen zetten. Je gewoon concentreren op het schilderen. Sowieso vind ik het erg fijn nu om creatief bezig te zijn. Zo vind ik het ook leuk om kaarten te maken.

Positiviteit en dankbaarheid

Om een beetje positief te blijven in deze periode hou ik elke dag bij waar ik die dag dankbaar voor ben en wat mij blij heeft gemaakt. En dat kan ook juist de kleine dingen zijn in het dagelijkse leven, zoals een kopje thee drinken in de lente zon. En om de positiviteit een beetje rond te spreiden, heb ik vorige week voor het eerst een kaartenactie gehouden. Er hebben 15 mensen aan mee gedaan en de reacties er op zijn echt heel leuk. Vandaag is de tweede ronde van start gegaan en je kan je nog opgeven hiervoor! Want wie wordt er nou niet vrolijk van echte post in de brievenbus?

Wat zijn jou vermaak tips tijdens deze “quarantaine” periode?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *