Dagelijks leven,  Ziekte van Crohn

Persoonlijke update: Hoe gaat het nu met mij in deze corona tijd?

Vandaag begint week 7 van de intelligente lockdown. Ik vond het dus tijd voor een persoonlijke update in deze Corona tijd. Hou ik het nog wel vol zo thuis? Wat maak ik allemaal mee? En hoe gaat het met de opvlamming die ik sinds begin dit jaar had?

persoonlijke update corona tijd

Goed nieuws

Laat ik maar meteen met goed nieuws beginnen. Ik ben officieel uit mijn opvlamming! Begin april kreeg ik te horen dat mijn calprotectine goed is gedaald. Die is nu namelijk nog maar 83. Voor mijn doen is dat echt super laag en ik kan mij ook niet herinneren wanneer het voor laatst was dat het zo laag was. Ik was gewoon een beetje in schok toen ik de uitslag in mijn online dossier zag. Ook de arts is zeer tevreden en ik blijf voorlopig op de combinatie van Stelara injecties en Vedoluzimab infusen. Wel moet ik nog voorzichtig zijn nu in de Corona tijd, omdat er vrij weinig bekend is over de combinatie van deze twee medicijnen. Deze combinatie wordt namelijk maar vrij zelden gegeven.

Therapie

Sinds kort gaan mijn EMDR sessies ook weer door gelukkig. Ik hoef niet naar de praktijk te komen, want er is een techniek bedacht dat het via videobellen kan. Het is even wennen, maar ik heb wel hetzelfde resultaat. Daar gaat het uiteindelijk om. Ook heb ik wekelijks contact met de maatschappelijke werkster zodat ik even heerlijk mijn hart kan luchten bij iemand. Blij dat dit allemaal gewoon door kan gaan.

Thuis zitten

Gelukkig kan ik mij nog aardig vermaken thuis. Ik ben lekker creatief bezig en ik heb nu tijd om lekker te lezen en te puzzelen. Wel heb ik echt dagen dat het minder met mij gaat en dan vooral mentaal. Zoals ik al eerder heb gezegd, vind ik het soms best confronterend dat verplicht thuis zitten. Soms komen de muren dan ook echt op mij af. Vorige week ben ik dan ook een middagje op pad gegaan samen met Tessa. Uiteraard de maatregelen gevolgd. We hebben rustige plekken opgezocht om de natuur te fotograferen.

Juiste tijd om aan jezelf te werken

Ik merk dat dit de juiste tijd is voor mij om aan mijzelf te werken. Ik ging weer in oude patronen vallen toen ik erachter kwam dat dit allemaal heel erg deed denken aan het jaar 2018. Ik stopte mijn emoties weer weg en vocht er keihard tegen, want ik moest gewoon vrolijk zijn en positief. Gelukkig kwam ik er snel achter door een gesprek met de maatschappelijke werkster. En nu laat ik mijn gevoel gewoon weer toe, want dat mag er zijn.

Ook ben ik nu bezig met de cursus Ontdek je eigen kracht van Marlou. Een cursus waarin ik leer hoe ik met mijn energie om ga en hoe ik daar meer grip op krijg. Maar ook hoe ik in mijn eigen kracht kan komen. De eerste week zit er op en ik heb nu al heel veel herkenning, eye openers en praktische tips gehad. Een dikke aanrader al zeg ik het zelf.

Hoe gaat het met jou?

Ik ben wel benieuwd hoe het met jou gaat? Hou jij dit nog allemaal een beetje vol? Kom jij de dagen nog door of word je al een beetje gillend gek en komen de muren op je af? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *