Dagelijks leven

Tijd voor verandering: een nieuwe invalshoek

Het is tijd voor een verandering op Crohn en ik, het is tijd voor een nieuwe invalshoek. Maak je geen zorgen hoor, het wordt geen grote verandering. Ik blijf gewoon nog bloggen, elke maandagochtend kan jij een nieuw artikel lezen. Hoe dat er uit gaat zien, lees je in dit artikel.

verandering nieuwe invalshoek

Gezondheid

Je kon paar weken geleden lezen dat ik eindelijk te horen heb gekregen dat de laatste opvlamming onder controle is. De combinatie van medicijnen slaat aan. Afgelopen jaren waren best pittig wat betreft mijn gezondheid. Medicijnen die niet meer aansloegen, een opvlamming die steeds heftiger werd. Zelfs een spoedoperatie en kreeg ik een ileostoma. Vlak na die operatie kwamen er ontstekingen in de dunne darm en begon de zoektocht naar een werkend medicijn opnieuw. Door deze medische rollercoaster van de afgelopen drie jaar, ging mijn blog vooral over de ziekte van Crohn. En dat was logisch, want dat speelde op dat moment ook af in mijn leven.

Nieuwe invalshoek

Wie ben ik naast de ziekte van Crohn? Deze vraag speelde afgelopen jaar een grote rol in mijn leven. Ik heb het afgelopen jaar hard aan mijzelf gewerkt. Ik heb hulp gezocht bij de medische maatschappelijke werkster. En de afgelopen maanden heb ik EMDR therapie gehad om dingen uit het verleden voorgoed op te ruimen qua emotionele last. En nu ik steeds meer mijzelf heb herontdekt, wil ik dat met jullie delen. Mijn blog heet niet voor niets Crohn en ik. De afgelopen jaren ging het veel over Crohn, nu wordt het tijd om het over mij te hebben.

Chronisch ziek

Ik blijf natuurlijk nog wel gewoon chronisch ziek en daardoor moet ik nog steeds aanpassingen doen in het dagelijkse leven. Ik zal dan ook zeker tips delen over het chronisch ziek zijn en hoe ik daar mee om ga. Maar ik wil het ook hebben over het mentale gedeelte wat bij een chronische ziekte komt kijken. Ik heb mijn leven flink moeten aanpassen, dromen voorlopig moeten laten gaan en de toekomst is veranderd. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijzelf kwijt was geraakt, plus dat ik ook een tijdje in overlevingsstand heb gestaan. Soms heb ik wel het gevoel dat er een taboe heerst voor mentale gezondheid en hulp zoeken, dus ik wil graag laten zien dat het helemaal niet erg is om somber te zijn en hulp te krijgen.

Dagelijks leven

Verder vind ik het leuk om je een inkijkje te geven in mijn dagelijkse leven. Hoe kom ik de dagen door. Wat zijn mijn hobby’s. Wat speelt er op dat moment in mijn leven, dus als er iets medisch is dan schrijf ik daar ook gewoon nog steeds over natuurlijk. Dat soort dingen wil ik ook graag hier gaan delen. Zo hoop ik dat je mij iets beter leert kennen, want de persoon naast de Crohn, ik dus, mag er ook zijn. Tijd om te gaan shinen.

Ik ben benieuwd wat jij van de verandering en van de nieuwe invalshoek vindt!

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *