Dagelijks leven

Weekje weg in eigen land, ik was er echt aan toe

Afgelopen week waren Rob en ik even lekker een midweek er op uit. Een minivakantie in eigen land. Even weg van huis, ook al was het gewoon in Nederland. Het vakantiegevoel had ik in ieder geval wel. Hoe het weekje weg in eigen land is bevallen, vertel ik je in dit artikel.

weekje weg in eigen land

Weekje weg in eigen land

We hadden een vakantiehuisje op een park gehuurd in Putten. Een bosrijke omgeving, heel wat anders dan hier in de omgeving. Luna was ook welkom op het park dus die was ook gezellig mee. Ik had al twee vakanties moeten annuleren vanwege het corona virus, daarom was ik er ook echt aan toe om nu wel weg te kunnen. En wat is de tijd voorbij gevlogen, voor ik het wist zat ik alweer in de auto onderweg naar huis.

weekje weg

Wandelen

We hebben elke dag een boswandeling gemaakt. Wat een prachtige omgeving, ik wou dat we dat hier ook in de omgeving hadden. De rust, alleen de geluiden van de natuur horen, ik kan daar wel aan wennen haha. Uiteindelijk hebben we 3 verschillende routes gelopen van allemaal tussen de 4 en 6 kilometer. Meteen een goede oefening voor mij om weer wat aan de conditie te werken. Nu weer doorzetten thuis. Tijdens het wandelen had ik ook mijn fotocamera mee en kon ik de prachtige natuur op de foto vastleggen.

boswandeling

Mentaal

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal vond ik het erg fijn om even weg te zijn van huis. Het heeft mij zeker afleiding geboden om niet thuis te zijn, weg uit de dagelijkse sleur. Daardoor heb ik beter kunnen ontspannen en zag ik het allemaal wat positiever. Bizar eigenlijk wat een aantal dagen weg voor effect kan hebben op je mentale gezondheid. Elke keer na een vakantie probeer ik dat gevoel vast te houden, maar al snel zit ik toch weer in de dagelijkse sleur. Verplichtingen qua afspraken, telefoontjes plegen naar ziekenhuis, etc. Een vakantie voelt voor mij ook altijd even vrij hebben van het ziek zijn.

natuur

Vaker doen

Rob en ik hebben besloten om dit vaker te doen, even gewoon er op uit gaan. Zeker dit jaar, nu een vliegvakantie er even niet in zit. Dan hebben we toch nog het gevoel dat we op vakantie zijn. Nu ben ik wel benieuwd of jij ook wel eens op vakantie gaat in eigen land. En heb jij dit jaar nog vakantieplannen ondanks het corona virus? Ik kan het je in ieder geval zeker aanraden!

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *