Dagelijks leven

Een dag voor mijzelf, waarom is dat belangrijk?

Een dag helemaal voor mijzelf, geen verplichte afspraken. Maar gewoon kijken waar ik behoefte aan heb. Sinds ik zo ziek ben geweest in 2018, heb ik regelmatig een dag voor mijzelf. Eerst uit pure noodzaak, nu omdat ik het wel heel erg fijn vind. Maar waarom is een dag voor mijzelf eigenlijk belangrijk? In dit artikel leg ik dat uit en vertel ik jou wat het mij brengt.

dag voor mijzelf

Een dag voor mijzelf, waarom is dat belangrijk?

Ik heb je in het artikel 5 tips om met vermoeidheid om te gaan al verteld dat ik regelmatig een kruisdag in mijn agenda heb. Die gebruik ik dus voor een gehele dag voor mijzelf. Het is voor mij dan ook echt een oplaadmoment. Opladen van intensieve activiteiten zoals een ziekenhuisdag. Maar ik gebruik deze dagen ook om goed voor mijzelf te zorgen, lief voor mijzelf te zijn. Om weer tot mijzelf te komen en kijken hoe het met mij gaat en waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Waar heb ik behoefte aan?

Op zo’n dag kijk ik dus in de ochtend als ik wakker word waar ik behoefte aan heb. Ben ik heel erg moe, dan hou ik een dagje rust. Soms zelf gewoon lekker een pyjama dag. Een goede serie bingewatchen of lekker feelgood films kijken. Uiteraard met een kopje thee en een dekentje er bij. En als ik mij wat beter voel ga ik op zo’n dag spontaan dingen ondernemen. Voor corona tijd ging ik dan lekker naar een kringloopwinkel of een tuincentrum. Nu in deze coronatijd doe ik wat andere dingen, zoals een wandeling met Luna maken of lekker een creatief dagje houden. Of lekker een boek lezen.

Ultieme lief voor mijzelf zijn moment

Een dag voor mijzelf is eigenlijk het ultieme moment om lief voor mijzelf te zijn. Een dagje dingen doen waar ik vrolijk van word, waar ik gelukkig van word en waar ik van kan opladen. Dat is de key van een kruisdag in mijn agenda. Ik probeer minimaal één keer in de week een kruisdag te houden. Soms ook wel meerdere. Het ligt er aan hoe druk mijn week is en of de noodzaak voor een dagje voor mijzelf hoog is, zodat ik alles kan blijven volhouden. Een dag voor mijzelf helpt mij dus om goed voor mijzelf te blijven zorgen, dat ik even bewust bezig ben met lief voor mijzelf te zijn en dat ik andere dingen kan volhouden.

Heb jij wel eens een dag voor jouzelf?

 

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *