Mentale gezondheid

Mijn eigen happy lijstje

Vandaag is het alweer tijd voor het laatste artikel voor de maandthema lief voor jezelf zijn. Ik vond het fijn om bewust bezig te zijn met dit thema door middel van mijn ervaringen en tips te delen. Zo kon ik zelf ook weer een aantal tips toepassen op mijn eigen leven. Het is oké om lief voor jezelf te zijn. Vandaag deel ik mijn eigen happy lijstje en waarom ik zo’n lijstje heb.

happy lijstje

Waarom een eigen happy lijstje

Ik heb het eerder al eens gehad over een energiebalans en hoe je dat kan maken. Wat kost mij energie en wat geeft mij energie? Als aanvulling op mijn energiebalans heb ik ook een lijstje gemaakt met dingen die mij blij maken. Dingen waar ik blij van word of waar ik gelukkig van word, zorgen er voor dat ik meer energie krijg. Vooral op mentaal gebied heb ik hier profijt van en merk ik dat ik er meer energie van krijg en meer positiviteit ervaar. En daarom vind ik een eigen happy lijstje een goede reminder.

Hoe helpt het mij?

Je kan misschien wel denken, waarom moet je zo’n lijstje maken? Ik weet toch wel waar ik blij van word? Ja, dat is ook zo natuurlijk. Het helpt mij alleen wel dat ik het heb opgeschreven en dat ik het ergens heb opgehangen waar ik het vaak zie. Als ik bijvoorbeeld een baaldag heb of ik voel mij lichamelijk niet goed, en ik open de kastdeur waar het lijstje hangt, dan krijg ik inspiratie om wat te gaan doen waardoor ik mij mentaal beter ga voelen. Soms is dat net het (zachte) schopje onder mijn kont wat ik nodig kan hebben. Dit betekent overigens niet dat ik geen baaldag meer hebben, want dat is ook gewoon gezond om te hebben. Maar mijn happy lijstje zorgt er wel voor dat ik niet verdrink in mijn negatieve gevoelens en gedachten.

Mijn happy lijstje

Je ziet mijn blijheidsmomenten elke maand al terug in de vaste rubriek Genieten van de kleine dingen, maar ik zal ook nog mijn happy lijstje hier delen zoals ik die ooit heb gemaakt als een lieve reminder voor mijzelf.

 • mijn favoriete thee zetten
 • knuffelen met Luna en/of Rob
 • bloemen voor mijzelf kopen
 • wandeling maken in de natuur
 • foto’s maken van de natuur
 • naar een zonsondergang kijken
 • een feelgood film of serie kijken
 • mijn favoriete avondeten klaarmaken
 • afspreken met vriendinnen
 • iets doen voor iemand anders, bijvoorbeeld een kaartje sturen
 • creatief bezig zijn
 • sushi bestellen
 • een blog schrijven
 • een geurkaars aansteken
 • mijn favoriete chocolade kopen
 • muziek luisteren
 • boek lezen
 • dankbaarheid dagboek bijhouden

Ik ben benieuwd of jij ook een happy lijstje hebt of dat je die nu gaat maken. Laat het mij weten in een reactie hieronder.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *