Dagelijks leven

Doe mij maar een kilo energie en een pond geduld

Zou het leven niet makkelijker zijn als we elke dag kunnen bepalen hoe het gaat? Dat je elke ochtend een recept uitzoekt voor die dag ofzo haha. Een kilo energie, een onsje geluk en liefde, 2 vriendinnen en ga zo maar door. Dat lijkt mij dus echt fantastisch. Vandaag mag het volgende recept graag:

recept chronisch ziek

Recept voor vandaag

  • Twee pond vertrouwen in mijn lichaam
  • Een kilo energie
  • Een pond zelfvertrouwen
  • Een ons zelfliefde
  • Twee ons inspiratie
  • Een lepeltje concentratie

Angst op een terugval

Ik zou zo graag weer goed vertrouwen in mijn lichaam willen krijgen op dit moment. Ik merk dat ik een beetje struggle met dat het nu beter gaat met mij, maar wel de angst op een terugval voel. Fase 1 van het dieet wierp zijn vruchten af, maar doet fase 2 dat ook? Want mijn voelsprieten draaien overuren en die voelen echt van alles. Pijn in mijn onderbuik, een steek in mijn linkerzij. Ohh was dat nou een kramp bij Saar? Ik kan er echt soms gek van worden.

Dromen over de toekomst

Ik wil weer dromen over een toekomst en zelfs weer wat plannen smeden. Nadenken over wat ik wil gaan doen. Hoe ik weer betrokken raak bij de maatschappij, maar ook dat ik mij weer nuttig voel. En ik geef eerlijk toe, ik heb al leuke ideeën bedacht. Alleen de uitwerking vind ik soms rete spannend. Ga ik niet te snel? Moet ik niet gewoon nog even afwachten hoe het dieet verder gaat en hoe de resultaten zullen blijven zijn? Ik weet van mijzelf dat af en toe op de rem echt geen kwaad kan en ook echt nodig kan zijn. Alleen ik wil zo graag. Ik wil weer zo graag mij wat beter blijven voelen voor een lange tijd. Genieten van in remissie zijn. En weer kunnen vertrouwen op mijn lijf.

Geduld

Geduld…dat mag denk ik ook nog in het recept voor vandaag komen. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor deze periode. Geduld en wees niet te streng voor mijzelf. Het hoeft niet meteen perfect zijn en helemaal af zijn. Aan elk recept kan tenslotte gesleuteld worden tot het voor mij passend is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *