Dagelijks leven

Fotodagboek: vakantie op de Veluwe deel 2

Je kon vorige week deel 1 van het fotodagboek zien en lezen, klik hier om naar dat artikel toe te gaan. Tijdens de tweede week was Tessa er en was Rob met Luna naar huis. Tessa is ook van het fotograferen, dus mijn camera heeft overuren gemaakt haha. Het was lastig om een keuze te maken qua foto’s voor dit artikel, maar het is mij gelukt. Dit is mijn fotodagboek van de tweede week vakantie op de Veluwe.

vakantie veluwe

Zaterdag en Zondag

Zaterdagochtend heb ik nog even samen met Rob en Luna een wandeling van 4,9 kilometer gemaakt, voor hun was het de laatste dag. Die middag kwam Tessa namelijk. Zondag was voor mij even een verplichte rustdag. Het heeft de hele dag geregend dus een mooi excuus. Overdag even creatief bezig geweest en een vaas opgepimpt en in de avond lekker uiteten geweest bij ’t Zusje. Wat een heerlijke gerechtjes allemaal!

Maandag

Ja het zonnetje schijnt weer vandaag, dus lekker wandelen en op pad gaan met de camera. Tijdens de wandeling van 7,4 kilometer had ik vandaag de focus op kleine dingetjes. Denk aan mestkevertjes, rupsen, libellen, etc. Hoe meer ik ging focussen op de kleine dingen, hoe meer ik ging zien. Bijzonder hoe dat werkt.

insecten veluwe

In de avond gingen we nog bij een wildkijkscherm kijken in de hoop om dan eindelijk eens een burlend hert te zien. Het is toch altijd maar even afwachten of er wild te zien in. Maar dit keer heb ik geluk. Een kudde wilde zwijnen liep er rond, maar ook herten. En ja hoor, een mooie edelhert die lekker aan het burlen is. Wat een magisch moment!

burlend hert veluwe

Dinsdag

Ook dit keer stond er een wandeling, van 9,5 kilometer, met zonsopkomst op het programma. Ook al ben ik geen ochtendmens, ik vind het wel een heerlijk gevoel geven. De zon zien opkomen, een nieuw begin van de dag. De rust en de stilte en ondertussen de natuur wakker horen worden. Het blijft bijzonder. Vanochtend geen herten horen burlen helaas, maar wel wat wilde paarden en reeën kunnen zien.

herfst veluwe

Woensdag

De ochtend was wat regenachtig, dus een rustige start van de dag. Na de regen zijn we naar het nationaal park de Hoge Veluwe gereden. Entree gekocht en met de auto het park op. Eerst even een wandeling gemaakt van zo’n 6,5 kilometer, genieten van de afwisselende natuur.

nationaal park de hoge Veluwe

Daarna zijn we met de auto naar allerlei wildkijk plekken gereden op het park in de hoop wat wild te mogen zien. En bingo! Op meerdere plekken hebben we voornamelijk herten en reeën mogen zien en ook nog een paar zwijnen. Een mooie afsluiter van deze dag.

herten de hoge Veluwe

Donderdag

De laatste dag van mijn vakantie. Nog één keer genieten van de zonsopkomst in het bos. Het is een beetje mistig en dat geeft een magisch effect met de zonnestralen die tussen de bomen door komen. Eigenlijk hadden we gehoopt nog wat herten te kunnen spotten, maar die waren dit keer niet te zien. Wel nog paar zwijntjes en een kudde wilde paarden. In de avond lekker sushi besteld, de perfecte afsluiting van de vakantie. Ik heb genoten van de vakantie op de Veluwe, dat is een feit.

zonsopkomst veluwe

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *