Dagelijks leven

Rust en regelmaat, iets waar mijn nekharen recht van overeind gingen staan

De afgelopen jaren heb ik het zo vaak gehoord. Rust en regelmaat. Ik kreeg het van artsen te horen, van therapeuten en van verpleegkundigen. Maar rust en regelmaat vond ik nooit bij mij passen. Ik werkte in de zorg, onregelmatige diensten en dat vond ik juist heerlijk. Maar hoe is dat nu, wat vind ik nu van rust en regelmaat?

rust en regelmaat

Rust en regelmaat

Eigenlijk tot voor kort kwam rust en regelmaat mijn neus uit. Ik was meer van go with the flow. Ik zie wel wat de dag brengt. En dat was voor mij ook goed, zeker toen ik ziek was en in opvlammingen zat. Maar ik merk nu als ik de go with the flow ritme aanhoudt, dat ik vaak eind van de dag denk: hmm kon ik niet wat meer bereiken vandaag? Zeker nu het weer beter met mij en met mijn gezondheid gaat.

Alles of niets

De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat ik vaak alles of niets geef op een dag. Of ik knal de hele dag door en hou amper rust of ik doe de hele dag niks omdat ik mij nergens toe kan zetten. En daar vind mijn hoofd alles van als ik een hele dag niks heb gedaan. Dat ik in de passieve houding heb gezeten. Weer een dag verspild, terwijl ik nu alle tijd moet benutten nu het goed gaat. Want niemand weet voor hoelang het goed blijft gaan.

Structuur en dagelijkse routines

Komende tijd ga ik meer structuur toepassen op mijn dagelijks leven. Met in mijn achterhoofd rust en regelmaat vasthouden. Marlou inspireerde mij afgelopen week met dagelijkse routines. Zij deelde haar eigen routines en dat zette mij tot nadenken. Zo wil ik elke ochtend even zitten om in mijn planner te werken, doelen stellen voor die dag. En sowieso wil ik elke dag even lezen in een boek en minimaal 30 minuten bewegen. Daarnaast staat in mijn agenda voor elke dag een rustmoment gepland. En of ik dan even iets creatiefs ga doen of bewust kies om even tv te kijken, dat zie ik dan (toch nog een beetje go with the flow op een aantal momenten). Natuurlijk blok ik ook een paar uur om aan Comfy & Cosy te werken en voor Crohn & ik. Ik ben benieuwd hoe dit mij gaat bevallen.

Hoe kijk jij naar rust en regelmaat? Pas jij dat toe in je dagelijks leven en zo ja hoe doe je dat?

2 Reacties

 • shivatje

  Zelf schrijf ik er geregeld over. Dat mensen meer rustmomenten of me time momenten moeten nemen. Het komt ten goede voor je lichaam en geest. Hoe je die invult is de keuze van jezelf. Maar even niets doen is eigenlijk bezig zijn met jezelf.
  Ik neem mijn momenten van rust en ik geniet daar ook intens van.

  Aum Shanthi

  • Lisa

   Ja mee eens, meer me time momenten is voor iedereen goed. Iets doen waar je gelukkig van wordt en daar bewust voor kiezen. Zo geniet ik altijd van creatief bezig zijn maar de laatste maanden doe ik dat maar weinig. Uit gewoonte plof ik op de bank en zit ik doelloos te scrollen op Instagram…daar word ik niet heel happy van. Dus nu elke middag een moment voor mijzelf ingepland en dan iets kiezen waar ik op dat moment zin in heb.

   Liefs Lisa

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *