Over mij

Ik ben Lisa, inmiddels 28 jaar en getrouwd met Rob. We hebben samen een hond Luna die uit Griekenland komt. We wonen samen in een dorp tussen Amsterdam en Leiden in. Ik drink graag een kop thee uit mijn poepie mok en kan echt genieten van ziekenhuis series. Grey’s Anatomy is favoriet! Ik ben ook graag creatief bezig en ik volg sinds kort schilderlessen. Diamond painting vind ik zelf ook een heerlijke hobby, zeker als ik ziek ben en weinig energie heb is dat nog haalbaar voor mij.

In 2017 kwam ik ziek thuis te zitten. Niks voor mij, dus ik bedacht wat om de dagen toch nog een beetje door te komen naast het ziek zijn. Ik begon met mijn blog over de ziekte van Crohn. In eerste instantie om gewoon van mij af te schrijven. En als ik iemand er mee kon helpen, was het mooi meegenomen.

Sinds mijn diagnose ziekte van Crohn heb ik veel meegemaakt. Verschillende onderzoeken gehad, inmiddels alle medicijnen geprobeerd, een aantal ziekenhuisopnames gehad en als klap op de vuurpijl met spoed geopereerd en heb ik een ileostoma gekregen.

Met mijn blog over mijn leven met de ziekte van Crohn wil ik lotgenoten helpen. Dat ze herkenning kunnen vinden in mijn verhaal. Dat ze zich niet alleen hoeven te voelen in de strijd tegen het ziek zijn. En je mag mij altijd een berichtje sturen via mijn contact formulier of via mijn instagram. Want contact met lotgenoten kan je helpen, je hebt vaak maar één woord genoeg om iets uit te leggen. En het kan soms zelfs voelen als thuiskomen.

De ziekte van Crohn is een onzichtbare ziekte. En dat maakt het soms echt wel lastig. Zo hoor ik regelmatig dat ik er helemaal niet ziek uit zie, maar dat ondertussen wel ben. Door open te zijn op mijn blog probeer ik het onzichtbare zichtbaar te maken. Ik deel mijn positieve dagen zoals in de rubriek “Genieten van de kleine dingen”. Maar ik vertel ook zeker hoe bijvoorbeeld een slechte dag er uit ziet of als ik weer een opvlamming krijg. Daarnaast wil ik ook dolgraag het taboe doorbreken wat rondom de ziekte van Crohn en poep heerst.

ziekte van Crohn
Dit ben ik samen met het beeld “Binnengevecht” wat na aanleiding van mijn verhaal gemaakt is door beeldhouwster Mirjam van Straten