Dagelijks leven

Kerstballen met een betekenis

Als jij mij al wat langer kent, weet je dat ik best wel kerstverslaafd ben. Eind oktober bezoek ik al de eerste kerstshows in verschillende tuincentra. Skyradio The Christmas Station staat de hele dag aan en ik verslind de ene kerstfilm na de andere. Eind november heb ik dan ook al de kerstboom opgetuigd. Met een paar kerstballen met een betekenis.

kerstballen betekenis

Kerstballen met een betekenis in mijn boom

Ik heb genoeg ballen in mijn boom hangen. Zelfs misschien wel iets te veel, alhoewel…ik vind dat er nooit te veel kerstballen in een kerstboom zitten. Maar tussen al die kerstballen zitten een paar met een betekenis. Een mooie herinnering of cadeau gekregen. Ze zijn speciaal voor mij.

De kroon

De kroon heb ik in Londen gekocht toen ik daar was in 2019. Eentje met een speciale betekenis. Het doet mij denken aan de overwinningen, aan alles wat ik heb meegemaakt. Maar het doet mij ook denken aan wat ik allemaal heb bereikt. Het kroontje op de ziekte van Crohn. Want ondanks alle shit, letterlijk en figuurlijk, die de ziekte van Crohn mij kan geven, ben ik er nog wel. Voel ik mij sterk en krachtig. De afgelopen 2 jaar heb ik keihard gewerkt aan mijzelf. Ben ik in therapie gegaan om oude wonden nu goed te laten genezen. Heb ik mijn valkuilen in kaart gebracht en geprobeerd nieuwe gewoontes aan te leren. Mag ik weer voelen wat ik voel en mijn emoties toe laten. Dit kroontje in mijn boom hangt te schitteren en elke keer als ik er naar kijk, voel ik mij trots.

kerstbal kroon

De libelle

Ik heb iets met libellen. Ik heb een tattoo van een libelle, een ketting van een libelle en dus ook een kerstbal in de vorm van een libelle. Ken je de film Dragonfly? Door die film heeft de libelle voor mij een betekenis gekregen. En sinds ik een paar dierbare personen heb verloren, zie ik heel vaak een libelle. Tessa weet dan ook heel erg goed dat een libelle belangrijk voor mij is, ik heb dan ook dit kerstornament van haar gekregen.

kerstornament libelle

De vogel

Hier zit best een grappig verhaal achter. Vroeger ben ik opgegroeid met vogeltjes in de kerstboom. Die op zo’n knijpertje zitten, ken jij ze ook? Voor mij dus een stukje jeugdsentiment zou je denken. Is het ook wel een klein beetje, maar er zit meer achter. Ik ben dus doodsbang voor vogels tegenwoordig haha. Ooit ben ik eens aangevallen door een vogel die haar nestje beschermde. Super eng. Maar dit vogeltje voor in de kerstboom heeft een kroontje. Tsja…die kan ik dan niet laten liggen.

kerstbal vogel

De injectiespuit

En mijn laatste aanwinst is de injectiespuit en het injectieflesje van de Fred van Leer collectie. Ik krijg al een tijdje elke vier weken de stelara injectie voor de ziekte van Crohn om de boel rustig te houden (in combinatie met een vedolizumab infuus). Maar ik heb toch echt liever deze sparkle injection hoor haha. Dit staat ook voor alle overwinningen en dankbaarheid dat de Crohn even al een tijdje rustig is. De kers op de taart…of het kerstornament op de kerstboom.

kerstbal injectie Fred van Leer

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *