Dagelijks leven

Reisverslag: Hoe is Londen tijdens de kerstperiode?

Vorige week liep ik nog rond in Londen. Ik ging samen met mijn vader en zussie 5 dagen naar Londen tijdens de kerstperiode. Onwijs gave dingen gezien, prachtige kerstversiering en verlichting en uiteraard de bekende bezienswaardigheden. Ik heb mooie herinneringen gemaakt en die wil ik graag met jou delen.

londen kerstperiode

Woensdag 18 december

Rond 8.30 uur vertrok onze trein vanaf Schiphol. Wij hebben gekozen voor de trein omdat wij dat wel relaxed vonden (en iets meer beenruimte haha). Na een aantal wat uurtjes en een overstap in Brussel, kwamen wij dan aan in Londen. Op naar het hotel om even alle koffers op de kamer te zetten en daarna weer richting het centrum. Even snel wat eten en daarna richting de bushalte. Daar stond een oude vintage dubbeldekker bus klaar om ons door de straten van Londen te rijden. Wij hadden namelijk een Christmaslight tour geboekt, speciaal een tour door Londen tijdens de kerstperiode. Een mooie rustige activiteit, maar wel al veel kunnen zien.

Londen

Donderdag 19 december

Na het ontbijt vertrokken wij met de bus weer naar het centrum, ons hotel lag in een buitenwijk van Londen. Vandaag stond Seven Dials, Covent Garden en St. Pauls Cathedral op het programma. En uiteraard zijn wij gewoon een beetje gaan rondlopen om te genieten van de kerstversiering. Die Engelse kunnen er wat van! Heerlijk kleurrijk en uitbundig.

Londen kerstversiering

En wauw, wat was de St. Pauls Cathedral indrukwekkend. Zo mooi, zo adembenemend en zo groot. Ik keek mijn ogen uit en heb heel wat foto’s gemaakt binnen in de kerk.

St Pauls Cathedral

Tussendoor hebben wij natuurlijk gerust in een gezellig koffietentje, zodat ik het vol kon houden. Wij gingen eind van de middag richting het hotel weer en aten daar een pizza in het restaurant. Lekker vroeg naar bed toe om weer bij te tanken.

Vrijdag 20 december

Vandaag bleven wij de ochtend in het hotel. Wij wouden namelijk ook graag de kerstverlichting lopend bewonderen. Begin van de middag gingen wij weer richting het centrum en begonnen wij de dag in de buurt van de London Eye. Daar was ook nog een kerstmarkt te vinden.

Londen bezienswaardigheden

Daarna liepen wij richting de Westminster Abbey. Onderweg kwamen wij verschillende parlementaire gebouwen tegen. En zo ook eentje waar bewakers op paarden stonden. Net op het moment dat wij er waren was er wisseling van de wacht.

Londen

Na de Westminster Abbey liepen wij door richting Buckingham Palace. Helaas hebben wij de Queen niet gespot hihi. Daarna moesten wij even schuilen voor de regen in een klein bakkerijtje. Meteen maar even een pot thee genomen met een lekker gebakje.

Toen het weer droog was gingen wij richting warenhuis Harrods. Wow, wat een dure producten! Ik zag een warmwater kruik voor £199! Na de Harrods gingen wij richting Hyde Park waar Winter Wonderland was. Een kleurrijke kermis, met een gedeelte waar een traditionele kerstmarkt was. En daarna was mijn batterij volledig op. Ik moest dus vroegtijdig afhaken en ging richting het hotel. Pap en Tess gingen nog even door en bewonderden alle kerstverlichting in de bekende winkelstraten.

Londen kerstverlichting

Zaterdag 21 december

De laatste volle dag in Londen voor ons. Wij hadden nog een paar dingen op ons lijstje staan die wij graag wouden zien. Dit keer begonnen wij de reis richting Greenwich Market. Een leuke overdekte markthal met lokale ondernemers. Erg gezellig en leuk om te zien. En heerlijke fudge gekocht.

Greenwich Market

Het ligt wel een beetje buiten het centrum, dus namen wij op de terugreis de boot over de Theems terug. Wij stapten uit bij de Tower Bridge, zodat wij daar nog even foto’s konden nemen. En een mazzeltje, wij kwamen natuurlijk via het water, dus konden wij mooi vanaf de boot het perfecte plaatje schieten.

Tower bridge

Na een ware fotosessie bij de brug, namen wij weer de bus richting de wijk Shoreditch. Deze wijk staat bekend om zijn street art. En niet alleen de ordinaire graffiti woorden, maar ook echt hele mooie kunstwerken.

Omdat ik gisteren niet mee kon naar de bekende winkelstraten voor de kerstverlichting, besloten wij nog een keer te gaan naar een straat die ik nog niet had gezien. De Carnaby street. Die staat bekend dat die elk jaar een nieuw thema heeft voor de kerstverlichting. Dit keer het thema oceaan. Daarna hebben wij lekker gegeten bij een steak restaurant en weer vroeg richting het hotel om lekker bijtijds te slapen.

Carnaby street

Zondag 22 december

De laatste dag in Londen voor ons. Wij gingen vroeg aan het ontbijt zodat wij daarna voor het laatst Londen in konden duiken. Wij zijn nog een keer naar Seven Dials geweest, want we hadden een straatje gemist. Een super kleurrijk straatje.

Londen

Daarna nog even lekker winkelen op Oxford Street, dat kan natuurlijk ook niet ontbreken. Vervolgens sloten wij onze reis af bij een lokale Italiaan voor een lekker bord pasta. En toen was het tijd om weer richting het station te gaan en in te checken voor onze treinreis terug naar huis.

Londen

Heb jij wel eens Londen tijdens de kerstperiode bezocht?

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *