Ziekte van Crohn

Opvlamming van de ziekte van Crohn, het slaat weer toe

Zoals de titel het al zegt, de ziekte van Crohn slaat helaas al weer toe. Ik zit waarschijnlijk weer in een opvlamming van de ziekte van Crohn. Jullie konden al lezen dat ik in een herstel dip zat. Het balletje ging rollen bij de artsen in het ziekenhuis en ik kreeg een bloedonderzoek en ontlasting test. De uitslag was niet goed.

opvlamming ziekte van crohn

Opvlamming ziekte van Crohn

Zowel de ontstekingswaarde in bloed als in ontlasting is hoog helaas. En vooral weer de calprotectine, die was nu 720. Ja ik heb veel hogere waardes gehad van de calprotectine, maar dat was ontlasting uit de dikke darm. Nu komt mijn ontlasting uit de dunne darm, dus dat betekent dat er ontstekingen in de dunne darm zit. En dit houdt weer in dat ik waarschijnlijk in een opvlamming van de ziekte van Crohn zit.

Medicijnen

15 januari kreeg ik nog te horen dat ik zonder medicijnen verder mocht. Waarschijnlijk is dat van korte duur geweest. Het kan dus zo zijn dat de medicijnen die ik eerder gebruikte wel werkten in de dunne darm en dat daar de ontstekingen de laatste jaren onderdrukt werden. En dat geef mij wel weer hoop, ook al zit de angst er toch ook wel weer in.

Scopie

De arts wilt graag zien hoe de ontstekingen er uit zien en ga ik dus een scopie krijgen via mijn stoma. Ik had stiekem gehoopt dat ik daar wel van af zou zijn maar helaas. En ik vind het echt super spannend. Het idee alleen al, een slang via mijn stoma naar binnen gaan. Ik ga wel een roesje krijgen en ik hoop echt dat die sterk genoeg is. Ik kan helaas niet met propofol, omdat die wachttijden veel te lang zijn. De arts wilt namelijk dat het binnen nu en 3 weken de scopie is gedaan.

Behandelplan

De scopie is nodig om aan de hand van de uitslagen een behandelplan te maken. Welke medicijn is het beste voor de ontstekingen die ik nu heb in de dunne darm. De kans is wel weer best groot dat ik medicatie via het infuus ga krijgen omdat ik daar het beste op heb gereageerd, ook qua gewrichtspijn. Want de gewrichtspijn die ik nu heb kan heel goed van de Crohn komen. 11 maart moet ik nog wel even naar de reumatoloog om reuma uit te sluiten.

Acties

Ik ben wel heel blij met alle acties die de arts onderneemt. Het wordt meteen goed aangepakt en alles op korte termijn. Ik word gehoord en alles wordt heel serieus genomen. Wat dat betreft ben ik bij een hele goede en fijne mdl-arts terecht gekomen nadat ik noodgedwongen afscheid moest nemen van de mdl-arts in het Slotervaart Ziekenhuis.

4 Reacties

  • Lisa Kouwenberg

   Ja ik moet ook nog een beetje bijkomen van het nieuws. En ik hoop ook heel erg hard dat het snel onder controle is zodat ik weer kan gaan genieten van de goede dagen!

 • Priscilla

  Wat ontzettend balen dat het nu al weer minder gaat. Lijkt me ook heel spannend een scopie via je stoma. Hopelijk krijg je er niet veel van mee. Wel fijn dat je je goed voelt bij je nieuwe arts.

  • Lisa Kouwenberg

   Ja het is inderdaad even shit! Ik hoop wel dat het snel onder controle te krijgen is. De afgelopen jaren was de dunne darm altijd rustig dus ik hoop dat de medicijnen wel in de dunne darm werkten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *