Tips

Hitteplan: 9 tips om de hitte door te komen

Ohh het is weer warm in Nederland. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijk tweede hittegolf van dit jaar. Zelf kan ik niet zo heel goed tegen deze hitte, nu met mijn stoma helemaal niet. Daarom heb ik mijn eigen hitteplan gemaakt.

hitteplan

Tip 1: Doe het rustig aan

In de zuidelijke landen houden ze niet voor niets siësta. En dat vind je dus ook terug in mijn hitteplan. In de ochtend als het nog niet zo heel warm is, doe ik nog wat dingetjes. Zoals een stuk lopen met Luna, rommelen in huis of een boodschapje halen. Met de middaguren, het warmste periode van de dag, doe ik rustig aan.

Tip 2: Ventilator

Niet iedereen heeft de luxe van een airco in huis, dus vele hebben een ventilator. Tijdens mijn siësta plof ik dan ook op de bank voor de ventilator. Oogjes dicht en het voelt net alsof je op het strand ligt met een zeebriesje. Oké, heb je wel wat fantasie voor nodig 😉

Tip 3: Bunker

Maak van je huis een bunker. Barricadeer alle ramen, zodat de warmte niet je huis binnen kan komen. Hou je ramen en gordijnen dicht. Niet het meeste vrolijke, want je mist wel wat daglicht. Maar het werkt echt. Als het in de avond afkoelt, gooi je lekker alle ramen in huis open.

Tip 4: IJsjes

Gewoon heel veel ijsjes. Waterijsjes, schepijs, magnums, sorbets…het maakt niet uit, als het maar koud is. IJskoud!

hitteplan ijsjes

Tip 5: Drinken

Naast veel ijsjes eten, moet ik ook genoeg drinken! Tip van Flip: Vul een flesje met een laagje water en leg dit in de vriezer. Als het bevroren is, wat snel gaat omdat het niet veel water is, haal je het er uit en vul je het lekker met drinken naar keuze. Ik drink dus zo veel ijswater.

Tip 6: Chippies

Dit lijkt misschien een smoes om gewoon chippies te eten. Maar ik heb het toch echt nodig. Om mijn zouten aan te vullen en meteen er voor te zorgen dat ik via mijn ontlasting niet te veel vocht verlies. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel zeggen we dan maar

Tip 7: Puffen en klagen

Moet ik dit nog verder uitleggen? Het weer in Nederland is namelijk nooit goed en we klagen er maar al te graag over. (ik beken!)

Tip 8: Verkoeling

Als dit mogelijk is, zoek dan zeker wat verkoeling op. Plaats een opblaas zwembad in je tuin, houdt een watergevecht of maak een lekker koud voetenbadje. Niets is lekkerder om op zulke warme dagen het water op te zoeken voor verkoeling

Tip 9: Heb geduld

En als laatste tip, heb geduld! De hittegolven in Nederland duren gelukkig maar een paar dagen. Dus voor je het weet zijn de heetste dagen voorbij en kan je weer lekker genieten van de normale temperaturen. (ik verlang nu al naar donderdag!)

Hoe ziet jouw hitteplan er uit?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *