Dagelijks leven

Een meeting voor lotgenoten met de ziekte van Crohn

Ik ga voor het eerst een meeting organiseren voor lotgenoten! Een meeting speciaal voor lotgenoten met de ziekte van Crohn. Maar eigenlijk is iedereen welkom die een chronische ziekte heeft. Het vindt plaats op woensdag 11 september aanstaande in Dierenpark Amersfoort. En de eerste aanmeldingen stromen binnen. Maar waarom organiseer ik een meeting voor lotgenoten?

ziekte van Crohn meeting

Wereld is klein geworden

Door het ziek zijn is mijn wereldje klein geworden. Althans in het echte leven. Ik heb wel veel meer contact gekregen met mensen via social media. Maar dat contact gaat allemaal via het scherm. En doordat alles via het scherm gaat, zit ik de meeste dagen van de week wel gewoon alleen thuis. Daardoor voel ik mij toch eenzaam. Dit was dus mijn belangrijkste reden om een meeting voor lotgenoten met de ziekte van Crohn (of andere chronische ziektes) te gaan organiseren.

Eenzaamheid

En toen kwam ineens ook het besef bij mij dat waarschijnlijk veel meer mensen met een chronische ziekte hiermee te maken hebben. Dat hun wereld ook veel kleiner is geworden en zich daardoor wat eenzaam kunnen voelen. Ik ervaar dit zeker na vorig jaar, toen het zo slecht met mij ging door een extreme opvlamming van de ziekte van Crohn. Mijn enige uitje was naar het ziekenhuis, maar ik kan nou niet zeggen dat mijn arts mijn beste vriendin is geworden (ook al is ze heel aardig haha). Ondanks dat ik veel steun ervaar door het contact met mijn volgers op social media, ervaar ik wel eenzaamheid.

Dagje uit de sleur

Nu ik gelukkig weer betere dagen heb, wil ik weer dingen ondernemen. Een dagje weg van de dagelijkse sleur. En ik wil nieuwe mensen in het echt ontmoeten. In een ongedwongen sfeer, gezellig kletsen en nieuwe contacten krijgen. En het voordeel van lotgenoten ontmoeten is dat je aan één woord genoeg hebt om het ziek zijn uit te leggen, want we zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje. Maar dit betekent niet dat het alleen maar over het ziek zijn gaat, want ik wil uiteindelijk een dagje weg uit de sleur van ziek zijn.

Meeting lotgenoten

We gaan dus naar Dierenpark Amersfoort op 11 september. Ik kan entreekaarten goedkoop regelen, maar de exacte prijs hangt af van hoeveel mensen zich aanmelden. Het idee is om rond 11.00 uur te verzamelen bij de ingang. Daarna door het park lopen en rond 13.00 gezellig samen lunchen. Je kan zelf een lunch meenemen of een lunch kopen in het restaurant op het park. Na de lunch mag je zelf bepalen of je het park nog verder in gaat of weer lekker naar huis gaat. Die keuze is geheel aan jou.

Aanmelden

Herken jij je hier in en lijkt het je ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Een dagje weg uit huis en weg van de dagelijkse sleur. Een leuke omgeving en gezellig kletsen. Meld je dan aan voor 1 september via crohnenik@gmail.com.

Zie ik jou ook 11 september?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *