Dagelijks leven

Tijd voor een update: Het is feest!

Het is tijd voor een update. In mijn laatste blog vertelde ik dat Crohn & ik even op een wat lager pitje kwam, omdat ik druk bezig was met de voorbereidingen van mijn eigen bedrijf. Inmiddels is het december en is de feestmaand begonnen. En wat voor een feestmaand! Het is nu al feest bij mij.

feest maand

Het is nu al feest

De maand december begon goed voor mij. In de maand november was ik druk bezig met alle voorbereidingen voor Comfy & Cosy by Lisa. Ik schreef mij in bij de Kamer van Koophandel en was achter de schermen hard aan het werk voor de website (uiteraard ook met hulp van Rob haha). 1 december was het dan zo ver, de webshop ging online! Ik heb al zoveel leuke reacties en bestellingen mogen ontvangen, echt… ik ben daar zo dankbaar voor.

Geef nooit op

Dat is wat ik dit jaar heb geleerd, geef nooit op. Begin dit jaar kreeg ik nog te horen dat ik uitbehandeld was, en eind van het jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Dat betekent niet dat ik mij nu elke dag goed voel, ik blijf de slechte dagen houden. Maar er zijn mogelijkheden. Ik maak gebruik van de goede dagen, werk vooruit en doe leuke dingen. En op de slechte dagen zit ik lekker comfy en cosy op de bank en doe ik de wat kleinere taken.

Saar 3 jaar

Nog zo’n mijlpaal om bij stil te staan, vandaag precies drie jaar geleden werd ik geopereerd. Ik kreeg mijn stoma. Ik weet het nog als de dag van gisteren, maar jeetje wat kan er veel gebeuren in drie jaar tijd. Elke dag ben ik dankbaar voor Saar. Het heeft mijn leven beetje bij beetje steeds meer terug gegeven. Ook al komt er binnenkort weer een nieuwe operatie aan en krijg ik een nieuwe Saar, ik heb er geen seconde spijt van. Want Saar is gewoon mooi, daarvoor hoef ik ook niet geopereerd te worden. Maar ik heb een fistel direct naast mijn stoma gekregen en inmiddels ook een stomabreuk ontwikkeld, beide gaan verwijderd worden en wordt er een nieuwe stoma gemaakt.

Maar dat is een zorg voor later, ergens in het begin van het nieuwe jaar staat de operatie op de planning. Nu sta ik even stil bij alle mijlpalen die ik heb bereikt. Vier ik de overwinningen en kijk ik vol trots terug op het harde werken de afgelopen jaren.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *