Ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn en ziekenhuisopname

Misschien hebben jullie het al gelezen op mijn Facebook pagina, maar sinds woensdag lig ik in het ziekenhuis. Het ging niet meer. Ik kon amper eten en drinken en had heel veel pijn in de buik. Mdl-arts gebeld en die had een aanvraag gedaan op de spoedeisende hulp.  Daar moest ik dus meteen naar toe. Eenmaal op de spoedeisende hulp hebben ze bloed afgenomen en werd ik gezien door de dienstdoende arts. Na een uur wachten kon ik door naar de verpleegafdeling. Een ziekenhuisopname voor de ziekte van Crohn is een feit.

ziekte van Crohn ziekenhuisopname

Ziekenhuisopname voor de ziekte van Crohn

Gisterochtend kwam de mdl-arts langs. Ik schrok wat ze mij vertelde. Doordat mijn eigen mdl-arts op vakantie is, kreeg ik een andere. Zij heeft mijn dossier is helemaal uitgepluist en kwam tot een ontdekking. In 2013 heb ik ooit een onderzoek gehad met een videopil, hier mee kunnen ze het hele spijsverteringskanaal zien. En toen hebben ze dus vernauwingen in mijn dunne darm gezien. Dit was bij mij nooit bekend. Omdat mijn buikpijn ter hoogte is van de dunne darm is er meteen actie ondernomen.

CT scan

Gistermiddag is er een CT scan gemaakt met contrast vloeistof. Op het eerste gezicht kunnen ze niet iets afwijkends zien. Maandag wordt het nog is bekeken door 2 mdl-artsen. En komende maandag krijg ik ook een maagonderzoek met extra lange slang zodat ze ook de dunne darm kunnen onderzoeken. Aangezien mijn klachten verwachten ze daar ontstekingen te vinden die veroorzaakt zijn door de Crohn. En wie weet wat ze nog meer vinden.

Maagonderzoek

Ondertussen moet ik dus in het ziekenhuis blijven. Eten en drinken gaat nog steeds heel moeilijk. Ze houden mij gelukkig goed in de gaten. Helaas kunnen ze niet veel aan de pijn doen want veel pijn medicatie mag ik niet vanwege de Crohn. Het is dus nog even volhouden tot en met maandag en hopelijk komt er na het maagonderzoek meer duidelijkheid waar ik maanden op wacht.

Ik ben nog een beetje beduusd van alles. Natuurlijk ben ik geschrokken dat ik moest worden opgenomen. Daar zat niemand op te wachten. Maar ik ben nu wel een beetje opgelucht dat het is gebeurd en daardoor alles even goed wordt onderzocht.

Eigen kamer

Ik heb heel luxe een kamer voor mijzelf. Ik kan daardoor lekker tot rust komen. Gelukkig vermaak ik mij wel met een nieuwe project, namelijk diamond painting. Steentje voor steentje op nummers plakken volgens het patroon. Even gedachten op nul en plakken maar haha. En ik krijg heel veel steun van diegene die op bezoek komen en van de vele berichten via Facebook en whatsapp, dat doet mij goed!

Ik hou jullie op de hoogte!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *