Dagelijks leven

Alfabet: mijzelf voorstellen met elke letter van het alfabet

Ik zag laatst bij Yvette op haar blog een leuk idee voorbij komen. Jezelf voorstellen met elke letter van het alfabet. Dat wou ik ook wel doen en daarom deel ik vandaag met jullie mijn persoonlijke alfabet. Ik ben benieuwd of jullie elke letter bij mij herkennen of dat jullie nog andere aanvullingen hebben.

voorstellen alfabet

A – Algarve

Tijdens onze vakantie in de Algarve heeft Rob mij ten huwelijk gevraagd. Heel romantisch op het strand tijdens zonsondergang.

B – Boek schrijven

Een boek schrijven, dat staat hoog op mijn bucketlist. Ik krijg wel vaker te horen dat ik een boek moet gaan schrijven en dat wil ik dus ook dolgraag eens doen. Een autobiografie over mijn leven met de ziekte van Crohn.

C – Chronisch ziek

Deze is natuurlijk logisch, ik ben chronisch ziek. Zelfs al voordat ik de ziekte van Crohn kreeg. Ik heb namelijk ook CRPS in mijn enkel wat voor chronische zenuwpijn en aanrakingspijn zorgt.

D – Diamond painting

Één van mijn hobby’s die ik sinds het ziek zijn heb ontdekt. Dit is namelijk één van de weinig dingen die ik wel kan doen terwijl ik nog zo ziek kan zijn.

E – Eerlijk

Deze eigenschap vind ik misschien wel het belangrijkste, zowel bij mijzelf als bij anderen. Eerlijk zijn. Ik hou echt niet van liegen.

F – Fotografie

Fotograferen vind ik echt heel leuk om te doen. Zo leuk dat ik zelfs nu mee doe aan een 10 daagse fotografie challenge. Ik zal binnenkort alle foto’s die ik heb gemaakt delen in een blog.

G – Griekenland

Dit land heeft mijn hart gestolen. Ik hou van de Griekse cultuur, de Griekse keuken, van de natuur en van de Griekse gastvrijheid. Zelfs Luna komt uit Griekenland.

H – Hoofddorp

Tot mijn 24e heb ik in Hoofddorp gewoond bij mijn ouders. Nu bijna 5 jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verhuisd en ben ik in Roelofarendsveen gaan wonen.

I – Ileostoma

Sinds december 2018 heb ik een ileostoma, een stoma die op mijn dunne darm zit. Tijdens diezelfde operatie is ook grotendeels mijn dikke darm verwijderd.

J – Jarig

Stiekem vind ik het helemaal niet leuk om jarig te zijn. In het middelpunt staan is niet helemaal mijn ding. En als ik mijn verjaardag vier, kan ik helemaal niet gezellig met iedereen kletsen. Ik sta alleen maar in de keuken om alle hapjes te maken en iedereen van drinken te voorzien. Het liefst skip ik mijn verjaardag dus ook gewoon hihi!

K – Kerstmis

Ik kan wel zeggen dat ik echt een Kerstmis freak ben. Zoveel mogelijk kerstmarkten bezoeken, het liefst natuurlijk in Duitsland. Lekker vroeg mijn boom neerzetten en de hele woonkamer voorzien van versiering.

L – Luna

Luna is misschien wel het beste wat mij is overkomen. Zij is altijd bij mij, ook op mijn slechte momenten. En dat voelt ze altijd goed aan, ze blijft dan altijd dicht bij mij en het liefst ligt ze dan tegen mij aan.

M – Mango

Mango, te lekker! Ik kan wel zeggen dat dit mijn lievelingsfruit is. Jammie!

N – Neurostimulator

Voor de CRPS in mijn enkel heb ik een neurostimulator. Dat houdt in dat ik elektrode in mijn ruggenmerg heb zitten die signaaltjes zenden naar mijn hersenen. Je hersenen kunnen maar één ding tegelijk waarnemen, of de pijn in mijn enkel of de signaaltjes van de neurostimulator. Zo voel ik nog maar amper pijn in mijn enkel. Echte mindfuck dus

O – Onderzoeken

Ik ben de tel kwijt geraakt met hoeveel onderzoeken ik ondertussen heb gehad. Darmonderzoeken, maagonderzoeken, videopil capsule onderzoeken, bloedonderzoeken, ct-scans, echo’s, ontlasting onderzoeken. En ga zo maar door

P – Pyjama

Sinds ik ziek thuis zit, heb ik flink wat pyjama’s aangeschaft. Ook voor de nodige ziekenhuisopnames.

Q – Quotes

Quotes, ik heb er een zwak voor. Gisteren kwam ik deze tegen: “When life brings big winds of change that almost blows you over, close your eyes, hang on tight and believe”

R – Roelofarendsveen

Roelofarendsveen, daar woon ik. Je zal het vast wel herkennen van de file meldingen want knooppunt Roelofarendsveen staat op nummer 1 van de files in Nederland.

S – Schilderen

Vorig jaar augustus ben ik begonnen met schilderlessen volgen en heb ik begin dit jaar mijn eerste schilderij mogen afronden!

T – Theeleut

Theeleut, dat is ook wel mijn tweede naam! Ik lust absoluut geen koffie, daarentegen ben ik echt dol op thee.

U –  Uitjes

Iets ondernemen, spontane uitjes, ik hou er van! Bioscoop, kringloopwinkels, lekker lunchen of naar favoriete sushi tent. Je maakt mij er blij mee.

V – Vissen

Mijn sterrenbeeld is Vissen. En als ik de omschrijving zie wat past bij het sterrenbeeld Vissen, kan ik mijzelf daar wel in herkennen.

W – Wafels

Belgische wafels en het liefst met witte chocolade. Dat is pas smullen!

X – Xenos

Dit vind ik een hele fijne winkel om in rond te snuffelen. Een weetje, mijn favoriete theeglas komt bij de Xenos vandaan.

Y – YouTube

Een fijn tijdverdrijf, filmpjes kijken op YouTube. Tutorials van schilderijen, pouring art of iets anders creatiefs.

Z – Ziekte van Crohn

En tot slot, de ziekte van Crohn. Sinds 2013 heb ik dat. En doordat ik Crohn heb, ben ik begonnen met bloggen en heb ik jullie allemaal leren kennen, online of in het echt!

En wat vond jij van deze alfabet? Herkende jij alles?

 

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *