Dagelijks leven

Corona versoepelingen, hoe ga ik er mee om?

Sinds vorige week zijn de versoepelingen op de maatregelen om het corona virus te bestrijden ingegaan. Restaurants en terrassen die weer open mogen. De samenleving die weer iets op gang gaat komen. Maar wat vind ik daar van en hoe ga ik met de corona versoepelingen om?

corona versoepelingen

Corona versoepelingen

Allereerst beken ik meteen dat ik de corona versoepelingen toch wel erg spannend vind. Want wat kan ik er van verwachten? Gelden de versoepelingen ook voor mij? Ik gebruik toch wel medicijnen die mijn immuunsysteem plat leggen. Er is natuurlijk nog niet veel duidelijk over wat als ik corona krijg en hoe het verloop daarvan gaat. Daarom blijf ik het spannend vinden en geeft het mij wat onrust, nu helemaal met de versoepelingen.

Normale dingen weer oppakken

Ik vind het dus ook niet gek dat ik wat spanningen heb ervaren afgelopen week. Zo zijn bijvoorbeeld mijn schilderlessen weer begonnen. Alleen ik ben niet gegaan, ik vind het nog te eng. En natuurlijk heeft de schilderclub maatregelen getroffen om aan de regels te kunnen houden, maar het voelt niet veilig voor mij. Sinds halverwege maart ben ik natuurlijk al erg voorzichtig en heb ik sociale activiteiten zoveel mogelijk beperkt. En nu ineens mag het weer, is het een drempel over gaan omdat ik het niet meer gewend ben? Of doe ik er toch nog wel verstandig aan om nog even thuis te blijven. Tijd zal het leren. Ik heb besloten om een paar weken te wachten, kijken wat de versoepelingen doen met de dagelijkse cijfers van het RIVM.

Kleine versoepelingen voor mijzelf

Wel heb ik voor mijzelf wat kleine versoepelingen op de maatregelen. Zo spreek ik wel weer af met de belangrijke personen in mijn leven. Ik zie mijn ouders, zusje, schoonouders en paar vriendinnen weer. Wel natuurlijk met de 1,5 meter maatregelen in mijn achterhoofd. Want ik moet bekennen, ik hield het niet vol om geen echte sociale contacten te hebben. Ik ben blij met de techniek van tegenwoordig hoor wat betreft videobellen. Maar ik had ook behoefte aan om ze in het echt te zien, dan is het contact toch intenser.

1,5 meter dates

Mij ga je voorlopig nog niet zien op terrassen of in restaurants. Ik vermijd ook nog steeds zoveel mogelijk de winkels. Maar ik hou wel 1,5 meter dates. Lekker wandelen in de buitenlucht en bijkletsen met een vriendin. Of samen in de natuur fotograferen met Tessa. Etentjes in de tuin houden. Of een picknick in het park zoals ik vorige week heb gedaan met een vriendin. Zoals je kan lezen zijn al deze activiteiten buiten, daar voel ik mij toch wat veiliger. Ten eerste kan je goed afstand houden van elkaar. En ten tweede heb ik het idee dat het toch wat veiliger is in de buitenlucht omdat er continu luchtdoorstroming is. En qua energie laad ik op als ik buiten ben, dus deze dates geven mij ook nog eens energie. Maar ook ben ik even van huis, wat ook een fijn gevoel geeft.

Hoe ga jij om met de versoepelingen? Laat het mij weten in een reactie

1,5 meter dates

4 Reacties

  • Lisa Kouwenberg

   Ik loop echt nog te veel risico als ik dus wel naar schilderles, een restaurant of terras ga. Gelukkig word ik creatief met het bedenken hoe ik toch nog wat sociale activiteiten kan doen die wel veilig voor mij zijn.
   Liefs Lisa

 • Zeph

  Ik begrijp je zorgen heel goed. Ik merk zelf ook het dilemma tussen voorzichtig zijn en juist weer mensen willen zien.

  Misschien goed om te beseffen dat met het gebruik van biologicals als stellara en infliximab en immuunsuppressors, het niet zo is dat je hele immuunsysteem plat ligt: het functioneert grotendeels gewoon nog, maar reageert op bepaalde stimuli minder sterk. Maar je hebt gelijk, er is nog een hoop onduidelijk over hoe de ziekte in jouw geval zal verlopen. Hopelijk weten ze er gauw meer over en kunnen wij ook weer met een gerust hart op pad!

  • Lisa Kouwenberg

   Ja het lastige in mijn situatie is ook dat ik twee biologicals gebruik, een combinatie wat zeer weinig wordt gegeven (er zijn 30 patiënten in Europa die dat krijgen). Dus de arts zegt ook doe jij nog maar even voorzichtig haha. Hopelijk weten ze inderdaad snel meer zodat wij met minder onzekerheid en angsten zitten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *