Dagelijks leven

Een brief aan mijn toekomstige ik

De laatste tijd denk ik steeds vaker na over de toekomst. Doordat het nu gewoon even niet lekker gaat, ben ik ook wat onzekerder geworden over de toekomst. Daardoor kwam ik op het idee om een brief aan mijn toekomstige ik te schrijven. Die wil ik dan weer terug lezen op de dag dat ik 30 word.

brief

Lieve Lisa,

Op het moment dat ik deze brief aan jou schrijf, gaat het niet zo lekker met mij. Ik zit in een slechte periode met de ziekte van Crohn waarvan ik echt goed ziek ben nu. Het is best een heftige tijd, met onder andere een ziekenhuisopname en weer vele onderzoeken. Ook helaas weer een kuur prednison en zijn ze begonnen met een nieuw medicijn, wat op dit moment het laatste is wat er nog voor mij is. Ik hoop dan ook echt oprecht dat jij je nu goed voelt, dat je weer kan leven en niet meer hoeft te overleven. Het is jou van harte gegund dat de ziekte van Crohn voor een lange tijd zich gedeisd houdt.

Waar ik nu best mee zit is dat ik nu niet kan werken door het ziek zijn. Ik zag het als een droombaan, ook al was het echt hard werken in combinatie met mijn gezondheid. Door de artsen werd het afgeraden, onregelmatig werken is helemaal niet goed voor mij. En misschien hadden ze ook wel gelijk. Maar nu komt mijn onzekerheid, wat moet ik dan met mijn toekomst? Het zet mij aan het denken, hoe kan ik mijn ziek zijn gebruiken om mij nuttig te voelen voor de maatschappij. Heb ik als jij dit leest een boek uitgebracht over ons leven met de ziekte van Crohn. Of geef jij misschien voorlichtingen en lezingen? Misschien ben je wel een hele andere kant op gegaan en heb je wat gedaan met onze creativiteit. Wie weet heb je er zelfs wel een combinatie van gemaakt, dat zou toch wel een mooi doel zijn.

Ik hoop dat jij nog steeds zo gelukkig bent met Rob zoals ik nu ben. Wat is hij toch een kanjer en ik zou niet weten wat ik zonder hem moet. Ik denk dat jullie dan inmiddels getrouwd zijn en mogen terug kijken op een zeer mooie, bijzondere, liefdevolle dag. Maar dat komt vast wel goed. En zouden jullie ook al gezinsuitbreiding hebben naast die lieve Luna? Misschien nog een hond en wie weet zijn jullie misschien gezegend met een mooi kindje. Je zou een geweldige moeder zijn, daar heb ik alle vertrouwen in. Hopelijk zie je dat zelf ook in tegen die tijd als het zover is.

Misschien is dat sowieso fijn om wat minder onzeker te zijn. Nu kan ik nog best onzeker zijn over eigenlijk van alles en nog wat. Over mijn lichaam, over het nuttig voelen in de maatschappij of doe ik het allemaal wel goed en dat kan echt over de kleinste dingen gaan. Ik hoop voor jou dat het een periode was en dat die dan allang is afgesloten en dat je nu lekker zeker kan zijn over jezelf. Want als ik de mensen nu om mij heen hoor mag ik best zeker over mijzelf zijn. Soms best lastig te geloven.

Lieve jij, ik hoop voor jou dat jij je dromen heb waar kunnen maken. Dat jij gelukkig bent en omringd bent met de mensen die mij nu dierbaar zijn en voor mij belangrijk zijn. Dat je hebt kunnen bereiken wat jij wou bereiken in het leven tot nu toe. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste, dat je gezond mag zijn en de ziekte van Crohn in remissie is. Dat jij heerlijk kan leven en genieten!

X je jongere ik

Wat zou jij tegen je toekomstige ik willen zeggen door middel van een brief? 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *