Dagelijks leven

Een nieuw jaar, een nieuw begin… Of toch niet?

Het nieuwe jaar is begonnen, 2021 is een feit. De goede voornemens vliegen weer om mijn oren, vele mensen zien het nieuwe jaar als een nieuw begin. Zeker na vorig jaar, 2020 was toch wel een raar jaar. Een jaar waarin de wereld het rustiger aan moest doen en een jaar met vele maatregelen. Dus ik snap wel dat men zich nu focust op een beter jaar en daar horen vaak goede voornemens bij. Maar hoe zie ik het? Een nieuw jaar, een nieuw begin… Of toch niet?

nieuw jaar nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Ik beken maar meteen, ik doe niet aan goede voornemens. Het is gewoon niks voor mij eerlijk gezegd. Ik zie het nieuwe jaar dan ook niet als een nieuw begin. Betekent niet dat ik geen doelen en dromen heb hoor. Die heb ik zeker. Maar als ik bijvoorbeeld in maart er mee begin, is dat ook prima voor mij. Het werkt zelfs voor mij beter eigenlijk om er pas later in het jaar er aan te beginnen. Ik moet in januari vaak bijkomen van de drukke feestmaand. Ondanks dat ik het echt gezellig vind de feestdagen, vreet het toch extra energie.

Thema voor 2021

Ik heb wel besloten om te blijven focussen om goed voor mijzelf te zorgen. Om lief voor mijzelf te zijn als het nodig is en zeker door te blijven gaan met dagen voor mijzelf in te plannen. Om door te blijven gaan met mijn persoonlijke groei, om mijn emoties toe te laten en te voelen. Dingen waar ik vorig ook op was gefocust en daardoor heb ik al flinke stappen vooruit gemaakt. Maar er is altijd nog groei om de beste versie van mijzelf te worden.

Stapje voor stapje

Maar eerst even de maand januari “overleven”. Een maand om weer even terug te komen in het ritme van het normale leven. Een maand waarin ik mij zelf de tijd gun om weer even te wennen aan het normale dagelijkse leven. Maar ook een maand waarin het even spannend is met de opvlamming van de ziekte van Crohn. Dat ik weer bloed moet laten prikken en ontlasting moet inleveren om te kijken of de Entocort zijn werk heeft gedaan. En of er al effect is van het verkorten van de interval van vedoluzimab. Al met al even genoeg gaande momenteel. Go with the flow, dat wordt mijn quote voor deze maand.

Ik ben benieuwd, doe jij wel aan goede voornemens? En zo ja, welke heb jij voor jezelf?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *