Dagelijks leven

Wist jij dat ik regelmatig een kaartenactie organiseer?

Toen vorig jaar de pandemie begon, besloot ik al gauw om een kaartenactie te organiseren. Ik vind het zelf erg leuk om een kaartje via de post te krijgen, maar ook te versturen. Zeker in deze moderne tijd waar veel via de mobiel gaat en je snel een appje stuurt als iemand jarig is bijvoorbeeld. En daar ben ik zelf ook schuldig aan. Daarom besloot ik om de kaartenactie te organiseren in een tijd met maatregelen en afstand houden van elkaar. Op een andere manier met elkaar verbinden.

kaartenactie

Kaartenactie: versturen én ontvangen

Voor iedereen is de pandemie een zware en gekke tijd. Alleen ik merkte voor mijzelf dat ik het toch ook erg pittig vond. Door mijn medicijnen die ik voor de ziekte van Crohn krijg, was ik extra voorzichtig. En om aan wat leuks te kunnen denken en afleiding ergens in te zoeken, besloot ik om de kaartenactie op te starten. Je stuurt zelf een kaartje aan iemand en je ontvangt uiteraard ook een kaartje. Inmiddels zit ronde 9 er op en elke keer is het een feestje.

Zelf maken of niet, alles is goed

De ene maakt zelf een kaartje, de ander stuurt een kaartje wat zij gekocht heeft. En soms zit er een kleinigheidje bij als een verrassing. Het maakt allemaal niet uit en er zijn geen regels wat dat betreft. Het gaat tenslotte om het gebaar. Dat iemand de moeite voor jou doet om een kaartje te sturen. Er is één verplichting, en dat is dat je diegene moet bedanken. Wat ik zelf zo leuk vind aan de kaartenactie? Ik zie zoveel leuks voorbij komen en er wordt ook altijd aandachtig een lief berichtje geschreven voor diegene. Dat vind ik misschien wel het mooiste van alles.

Speciale editie

Met Kerst heb ik zelfs een speciale editie georganiseerd. Dit keer geen kaartje sturen, maar een leuk brievenbuspakketje met cadeautjes. Een heuse swap eigenlijk, waar ik zelf wel vaker aan mee heb gedaan. Het kriebelt eigenlijk weer om een swap te organiseren, misschien wel leuk ter ere van de tiende ronde van de kaartenactie! Houd mijn Instagram pagina in de gaten en ga die volgen als je dat nog niet doet. En heel binnenkort kan je daar een oproep vinden om je aan te melden voor de jubileum editie van de enige echte Crohn & ik kaartenactie.

2 Reacties

 • shivatje

  Zoiets zou men meer moeten opzetten.
  Want dat is voor heel veel mensen nostalgie. En dat zou wel eens terug mogen komen. Een geschreven kaartje doet steeds meer dan een sms of appje.

  Aum Shanthi

  • Lisa

   100% met je eens! Ik blijf dit organiseren, want het is gewoon te leuk. Zo schrijf ik ook nog elk jaar een hele stapel kerstkaarten. Een traditie wat ik maar al te graag blijf doen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *