Tips

Ik ben verslaafd aan ziekenhuis series

Je zou wel denken dat ik genoeg heb aan mijn eigen gezondheid en alle ziekenhuis bezoeken die daar bij horen. Maar ik kan dus echt geen genoeg krijgen van een goede ziekenhuis serie. Mijn obsessie begon trouwens al voor het ziek zijn. Toen ik een tiener was, keek ik al onder andere naar ER. Toen Grey’s Anatomy eenmaal op tv kwam, werd het duidelijk: ik ben verslaafd aan ziekenhuis series.

ziekenhuis series

Ziekenhuis series: tikkeltje verslaafd

Eigenlijk elk ziekenhuis serie vind ik erg leuk om te zien. Ik heb werkelijk waar geen idee waar dat vandaan komt. Ik vind het dus echt interessant zulke series. En dat er van die knappe artsen in spelen dat is mooi meegenomen toch haha. Nee zonder dollen, ik heb de zorg altijd fascinerend gevonden en als klein meisje wou ik al in het ziekenhuis werken. Voor andere mensen zorgen.

Grey’s Anatomy

Toen ik Grey’s Anatomy had ontdekt, was ik echt omgekocht. Wat een heerlijke serie en ik heb dan ook elk seizoen (meerdere keren) gezien. Ik heb zelfs een aantal seizoenen nog op DVD haha. Het was vaak ook welkome afleiding voor de mindere momenten. Bijvoorbeeld toen mijn opa was overleden, heb ik de weken er na heel veel seizoenen achter elkaar gekeken. Daar op focussen en even niet al mijn emoties voelen. En soms waren er scenes waarbij ik wel al mijn emoties ongegeneerd kon laten gaan.

Stukje herkenning?

Waarom ik het nu nog steeds kijk en inmiddels ook vele andere series? Ik denk toch ook wel een klein stukje herkenning. Ik heb meerdere keren in het ziekenhuis gelegen, ook in situaties gezeten waar de artsen het even niet meer wisten. Je ziet namelijk ook vaak de complexe gevallen in zo’n serie haha. Maar behalve dat kleine stukje herkenning, is het nog steeds hele fijn afleiding voor mij. Echt even een me-time momentje.

Ziekenhuis series die ik kijk:

  • Grey’s Anatomy
  • Code black
  • The good doctor
  • New Amsterdam
  • House
  • ER
  • Chicago Fire
  • Station 19
  • 9-1-1 Lone star
  • Nurses

Heb jij nog een tip voor een ziekenhuis serie?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *