Tips,  Ziekte van Crohn

Laxeren? Ik heb 5 tips voor jou!

Laxeren, een bekend onderdeel voor een darmonderzoek. Een voorbereiding wat nodig is, maar wat absoluut niet fijn is. Ik ben inmiddels de tel kwijt hoe vaak ik heb moeten laxeren voor een darmonderzoek. Moviprep of Picoprep, ik heb het beide gehad, maar beide even vies van smaak haha. Maar ik heb ondertussen wel een manier gevonden wat voor mij werkt om het vieze spul weg te krijg én het binnen te houden. Benieuwd? Lees dan in dit artikel mijn tips voor het laxeren.

Tips laxeren

5 tips voor het laxeren

  • Bereid ongeveer een uur van te voren alvast het laxeermiddel. Tijdens het mengen ontstaat er een chemische reactie waardoor het middel warm wordt. Dat maakt het echt nog viezer dan het al is om het weg te krijgen. Dus maak het eerder klaar en zet het daarna in de koelkast zodat het weer koud kan worden. Hoe kouder, hoe beter eigenlijk.
  • Als het tijd is om het te drinken, doe ik even een kleine peptalk voor mijzelf. Even de moed inpraten die ik nodig heb. Vervolgens drink ik in één keer het hele glas leeg met mijn neus dicht geknepen. Doordat je het niet ruikt, proef je het ook minder. Denk maar aan een goede verkoudheid. Als je neus dicht zit, smaakt je eten en drinken toch ook wat vlakker allemaal. Ik houd trouwens mijn neus nog wel even dichtgeknepen als mijn glas leeg is, want ik moet eerst even mijn mond spoelen met gewoon een slok water. De ergste smaak weg krijgen.
  • Daarna stop ik gauw een kauwgom in mijn mond, terwijl ik nog steeds mijn neus dicht knijp. Even fanatiek kauwen en dan pas durf ik mijn neus los te laten hahaha. Ik doe er alles aan om maar zo min mogelijk van dat vieze spul te proeven.
  • Na het kauwgom kauwen zorg ik voor een lekker glas drinken met een smaakje, zoals crystal clear of ice tea green. Om gewoon even simpel te genieten van iets lekkers, wat wel mag volgens de voorschriften natuurlijk. Want na het drinken van Moviprep of Picoprep moet je daarnaast ook nog genoeg drinken. Ik neem vaak een kop thee, kop gezeefde bouillon afwisselend met lekker koud drinken zoals een ice tea green.
  • En als laatste tip, blijf vooral bewegen na al dat drinken. Je moet in een korte tijd veel drinken wegwerken. Dit kan zwaar vallen op je maag en een giga vol gevoel geven. Door bewegen, zoals gewoon lopen in je woonkamer, gaat je maag aan het werk en zorgt het er sneller voor dat het in je darmen belandt. Precies waar we het willen hebben natuurlijk. Dit zorgt er bij mij ook voor trouwens dat ik iets minder misselijk wordt van al het drinken.

Welke tips pas jij altijd toe?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *