Mentale gezondheid

Week tegen pesten: pesten gebeurt niet alleen in je kindertijd

Vandaag start de week tegen pesten. En ik vond dit een mooie kans om mijn verhaal ook te delen. Ik ben in mijn kindertijd gepest. Dit gebeurde onder andere op de basisschool, maar ook tijdens het buitenspelen in de wijk waar ik woonde. Toen ik op de middelbare school kwam, ging het pesten helaas door. Maar zoals de titel het al zegt, pesten gebeurt niet alleen in je kindertijd.

week tegen pesten

Week tegen pesten

Ik moet zeggen dat het pesten van vroeger mij wel gevormd heeft, of althans wel wat sporen heeft achtergelaten. Ik ben nooit de slankste geweest en onder andere daarom werd ik ook gepest. Het heeft mij onzeker gemaakt, daar schreef ik al eerder een artikel over. Daarom vind ik ook goed dat er tijdens deze week extra aandacht is voor pesten. Want het heeft veel impact op iemands leven.

Het gebeurt niet alleen in je kindertijd

Zoals ik al in het begin zei, pesten gebeurt niet alleen in je kindertijd. Dat zeg ik uit persoonlijke ervaring. Helaas door recente ervaringen heb ik dat ervaren. En ook al was het via social media, het heeft impact gehad. Wat heb ik mij dom gevoeld en ik heb mij er keihard voor geschaamd. Hoe kon ik hier ooit intrappen en had ik het allemaal niet eerder door? Ik heb ontzettend aan mijzelf getwijfeld en ik durfde er niet eerder over te delen. Maar ik heb er een mooie les van geleerd, en daar moet ik mij nu aan vast houden.

Tips die mij helpen er mee om te gaan

  • Omring jezelf met mensen die jou liefde, kracht en energie geven. Mensen die jou een fijn gevoel geven en er voor jou zijn. Mensen die jou accepteren zoals jij bent.
  • Luister naar je onderbuikgevoel. Ik kan je zeggen dat eigenlijk bijna altijd mijn onderbuikgevoel goed zat.
  • Social media heeft ook een andere kant, wees daar bewust van en kijk goed naar wie jij contact mee hebt.
  • Heb je iets meegemaakt wat je niet lekker zit? Schaam je niet en praat er over. Deel het met de mensen die jou dichtbij staan, want je staat er niet alleen in.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *