Dagelijks leven

Genomineerd voor de Liebster Award

Voor mijn vakantie werd ik door de meiden van justliveblog.nl genomineerd voor de Liebster Award, dank jullie wel daarvoor! Dit vond ik een hele eer, want deze award is de ultieme manier om andere bloggers net ietsje beter te leren kennen. Mijn antwoorden op de vragen van Justliveblog, mijn nominaties en de bijbehorende regels lees je hieronder.

liebster award

De regels van de Liebster award

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de Liebster award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

De vragen van Justliveblog

Welke drie dingen staan hoog op jouw bucketlist?

Eigenlijk heb ik helemaal geen bucketlist, misschien moet ik die toch is gaan maken haha. Maar wat ik wel nog heel graag wil doen is een boek over mijn leven met de ziekte van Crohn gaan schrijven en uitbrengen. Ik heb een begin gemaakt en ik ben druk bezig met informatie opzoeken wat mij verder kan helpen en hopelijk kan deze droom dan gauw van mijn bucketlist afgevinkt worden. Verder hoop ik nog veel te mogen reizen en de wereld te ontdekken, van stedentrips tot grote reizen naar de andere kant van de wereld. En als laatste wil ik de komende tijd wat liever voor mijzelf zijn en dingen doen waar ik gelukkig van word.

Welk advies zou jij je tien jaar jongere ik mee willen geven?

Ohhh, toen was ik nog echt een broekie, 17 jaar en net begonnen met studeren in Leiden. Maar wat ik haar zou meegeven is: Geniet en leef. Kies voor jezelf en wees niet zo onzeker, want jij mag er ook zijn. Het leven is een rollercoaster en je zal echt nog wel een aantal keren flink op je plaat gaan, maar daar leer je van en word je uiteindelijk alleen maar sterker van. Schaam je daar niet voor. Volg je gevoel, want die heeft meestal wel gelijk.

Waar gaat jouw staartje absoluut van kwispelen?

Eten! En dan het liefst met leuk gezelschap natuurlijk. Lekker lang tafelen, goede gesprekken en een hoop gezelligheid. Verder word ik echt blij van mijn hond, die kan zoveel liefde geven en die kan mij echt opvrolijken op mijn slechte dagen.

Waar ben jij echt heel slecht in?

Eigenlijk in twee dingen ben ik best wel slecht en dat is nee zeggen en geduld hebben voor mijzelf. Nee zeggen tegen anderen vind ik gewoon heel erg moeilijk, ik wil niemand teleurstellen ook al betekent dat ik over mijn eigen grenzen ga. Dit blijft dan ook zeker een leerproces voor mij, want ik moet wel gewoon af en toe nee zeggen om mijzelf te beschermen en een beetje lief voor mijzelf te zijn. En verder kan ik heel erg geduldig zijn wat betreft anderen. Maar als het voor mijzelf is, ben ik super ongeduldig. Alles moet meteen gedaan worden, liever gisteren dan vandaag zeg maar haha.

Welke titel zou jij het boek over jouw leven geven?

Het boek over mijn leven met de ziekte van Crohn wil ik eigenlijk dezelfde naam geven als mijn blog, dus Crohn&ik. Simpel maar toch duidelijk.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure (iets wat eigenlijk echt niet kan)?

Wat een lastige vraag haha, ik denk dat ik dan toch ga voor de serie Teen Mom OG en Teen Mom 2. Dat volg ik van begin af aan vanaf 16&pregnant en ik blijf het leuk vinden om die meiden te volgen. Dus braaf neem ik elke aflevering op en kijk ik het terug wanneer ik alleen ben en alle tijd heb voor hun drama. Nog zo’n foute serie is 90 days to wed, ik vind het echt heerlijk om zulke series te kijken, gedachten op 0 en kijken maar.

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?

Ik kwam ziek thuis te zitten na een operatie aan een abces in de endeldarm. Ik zocht iets om de dagen door te komen en ik moest op dat moment ook gewoon alles van mij af schrijven. Ik had veel meegemaakt in de jaren dat ik de diagnose ziekte van Crohn heb en ik dacht dat ik misschien wel lotgenoten kon helpen als ik mijn verhaal met de buitenwereld ging delen. Zodoende ben ik Crohn&ik gestart.

Waar ben jij enorm trots op?

Ik kan nu wel zeggen dat ik trots op mijzelf ben, trots op wat ik heb bereikt de afgelopen jaren. Ik durf voor mijzelf op te komen wanneer het nodig is, ik heb geleerd dat het oké is als het even niet gaat en ik hulp nodig heb met wat dan ook en ik heb geleerd dat ik dankbaar moet zijn voor die dingen die normaal zo vanzelfsprekend zijn. Het was een moeilijke weg en ik ben er nog niet helemaal waar ik zijn moet, maar ik heb het toch wel allemaal al bereikt.

Wat is de laatste serie die je in één keer uitgekeken hebt?

Niet in één keer, maar wel heel snel en dat was Safe op Netflix. Die vond ik echt spannend en kon ik maar moeilijk mee stoppen omdat ik zo benieuwd was hoe het nou verder ging. Absolute aanrader dus!

Hoe belangrijk is social media in jouw leven?

Toch best wel belangrijk. Zeker nu ik ook een blog heb en ik dus ook actief ben met Crohn&ik op social media. Ik heb daardoor heel veel contacten gekregen met lotgenoten en dat doet mij echt wel goed. De herkenning die we hebben bij elkaar, zorg er bij mij voor dat ik het gevoel heb dat ik niet de enige ben die dit allemaal mee maak en door sta. En dat vind ik toch wel heel erg fijn!

Mijn nominaties:

Ik nomineer de volgende blogs en bloggers voor het invullen van de onderstaande vragen.

Mijn vragen

 1. Wat is jouw life quote?
 2. Waar word jij echt gelukkig van?
 3. Zonder wat ga jij nooit de deur uit?
 4. Wat is jouw guilty pleasure?
 5. Welke dag uit je leven zou jij opnieuw willen beleven?
 6. Wat zou jij doen met een miljoen?
 7. Wat is jouw favoriete song ever?
 8. Wat staat er op nummer 1 op jouw bucketlist?
 9. Wie is voor jou belangrijk?
 10. Wat is jouw favoriete life hack waar je echt niet meer zonder mee kan?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden, en meiden van Justliveblog nogmaals bedankt voor de nominatie!

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *