Tips

Schrijfinspiratie: soms voel je het even niet…

Het is stil op mijn blog met nieuwe artikelen. Soms voel ik het gewoon even niet. Ik weet niet zo goed waar ik op dit moment over kan schrijven. Ook al heb ik nog een lijstje met ideeën voor artikelen. De woorden om een bericht te schrijven ontbreken. Ik voel het op dit moment gewoon niet. Het ontbreekt mij aan schrijfinspiratie. Hoe ga ik daar mee om?

schrijfinspiratie tips

Writer’s block

Ja, ik kan wel zeggen dat ik momenteel een writer’s block heb. Geen inspiratie en niet de woorden kunnen vinden voor een goed artikel. En dat is eigenlijk al sinds begin van dit jaar. Ik weet gewoon niet waar ik nog over kan schrijven. Vele onderwerpen zijn al besproken en op dit moment maak ik op het gebied van de Crohn ook niet zo heel veel mee. Wat wil jij als lezer dan nog lezen van mij?

Schrijfinspiratie

Waar ik normaal overal wel inspiratie vandaan kan halen, gaat het nu moeizaam. De dagelijkse dingen lijken mij saai om te delen. Spannende dingen wat betreft mijn gezondheid maak ik, gelukkig, nu niet mee. En van sommige dingen voelt het nu nog niet goed om over te schrijven, zoals het ondernemen. Hoe nu verder?

Tips

Normaal heb ik wel een aantal trucjes waarmee het wel weer lukt om schrijfinspiratie te krijgen. Een paar heb ik ook al toegepast en daardoor wel weer wat ideeën opgedaan. Maar nu nog de woorden vinden haha. Ik zal hieronder delen welke trucjes ik altijd doe:

  • Alles even loslaten en neem afstand. Door alles even los te laten, afstand te nemen en absoluut geen druk op mijzelf te leggen (hallo blokkade), begint het meestal vanzelf weer te stromen. Dan krijg ik vanzelf weer inspiratie en schrijf ik wanneer ik die inspiratie voel.
  • Leg geen druk op jezelf. Ik benoemde het net al, maar door druk op mijzelf te leggen, blokkeer ik juist. Als ik mij geforceerd aan de planning wil houden, dan ga ik artikelen schrijven die kwalitatief niet goed zijn. En dat wil ik niet. Ook hier dus een stukje loslaten van de planning.
  • Dagelijkse dingen zijn ook interessant. De dagelijkse dingen die ik normaal en vanzelfsprekend vind, kunnen voor anderen wel interessant zijn. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met vermoeidheid of tips voor het laxeren voor een darmonderzoek.
  • Notitieboekje altijd bij de hand hebben. Als ik dan weer inspiratie krijg, zijn dat meestal op momenten dat ik niet even rustig kan zitten om meteen het artikel te typen. Daarom heb ik altijd een notitieboekje bij mij zodat ik in steekwoorden kan opschrijven waar een nieuw artikel over kan gaan.
  • Vraag je lezers wat ze willen lezen. En de laatste tip: vraag je lezers wat ze nog willen lezen op je blog. Daar haal ik vaak genoeg ook inspiratie uit. En daar wil ik voor nu ook mee eindigen. Dus heb jij nog iets wat je graag wilt lezen op mijn blog? Laat het in een reactie hieronder weten.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *