Ziekte van Crohn

Even een kleine update

Zoals jullie misschien al konden lezen op de Facebookpagina van Crohn&ik gaat het even niet zo lekker met mij. Ik zit er door heen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben kapot en ik heb super weinig energie. De ontstekingen blijven maar actief, we krijgen het niet onder controle. Zelfs niet met de prednison…

Starten met Vedolizumab

Terwijl ik dit berichtje aan het typen ben, krijg ik mijn eerste infuus van het nieuwe medicijn Vedolizumab. Echt het allerlaatste medicijn wat ik kan proberen. Precies zes weken geleden nam ik afscheid van de verpleging op de dagopname, maar nu zit ik er weer toch. Ook moet ik wéér met de prednison omhoog, die ontstekingen in die rot darmen moeten gewoon weg gaan. Het voelt zo dubbel allemaal. De artsen en ik doen er van alles aan om maar beter te worden, maar het lijkt wel of mijn lichaam er schijt aan heeft en lekker zijn eigen gangetje gaat. Zo frustrerend…Het wordt soms ook gewoon moeilijker om positief te blijven en hoop te houden. Wanneer gaat het een keertje mee zitten?

Emotionele rollercoaster

En nu zit ik er gewoon eventjes doorheen. Ik ben op, ik ben boos en ik ben verdrietig. En natuurlijk ook best wel bang. Heel soms is het makkelijk om op te geven, voor mij hoeft het zo niet meer. Ik weet dat ik daar niks mee opschiet. En misschien moet ik binnenkort ook maar hulp inschakelen om dit alles een plekje te gaan geven. Maar ik ben zo extreem moe…Ik had de laatste week dan ook echt even geen puf om blogs te schrijven of actief te zijn op social media. Ik moest even tijd voor mijzelf nemen, even de gedachten op orde krijgen zover dat mogelijk is. Ik moet voor nu de juiste balans gaan vinden en iets liever voor mijzelf zijn.

Ik ben wel heel erg blij met alle lieve berichtjes die ik van jullie ontvang, dat doet mij echt goed! Ik weet in ieder geval dat ik niet alleen ben en dat geeft kracht. Dank jullie wel daarvoor!

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *