Ziekte van Crohn

Corona virus, het bezorgt mij enorme onrust

Het zal je vast niet zijn ontgaan afgelopen week. Het Corona virus slaat steeds verder toe en sinds donderdag zijn er maatregelen getroffen door de overheid. En sindsdien merk ik dat de onrust bij mij steeds groter word. Ik val onder de categorie kwetsbare personen door mijn medicijnen. Maar hoe ga ik met de onrust door het Corona virus om?

corona virus onrust

Corona virus en de onrust

Door de Stelara injecties en de Vedoluzimab infusen val ik in de risicogroep. En eerlijk gezegd veroorzaakt dat wel onrust bij mij. Moet ik nu thuisblijven en eigenlijk uit voorzorg in quarantaine? Moet ik contact met mensen vermijden? Moet Rob ook thuisblijven zodat hij mij niet kan besmetten omdat hij het anders oploopt op zijn werk bijvoorbeeld? Kan ik nog naar de fysiotherapeut? En mijn andere afspraken, kunnen die nog doorgaan? Zoveel vragen wat juist voor nog meer onrust zorgt. Zoveel dingen waar je ineens aan moet denken.

Onrust, hoe ga ik er mee om?

Wij worden plat gegooid met nieuwsberichten, online en op tv en de radio. Als ik mijn Instagram open, gaat het alleen maar nog over Corona. En het is allemaal logisch. Dit maken wij (gelukkig) niet vaak mee. Maar ik word er wel een beetje gek van. Ik probeer mij er dus ook voor af te sluiten, juist om de onrust niet erger te maken. Ik heb nieuws pushberichten uitgezet, radio is vervangen door Spotify en de tv staat alleen nog maar aan voor Netflix. Niet om mijn hoofd in het zand te steken en niet om alles te ontkennen, maar juist om de rust wat te bewaren.

Afleiding

Verder zorg ik voor dagelijkse afleiding en ontspanning. Iets creatiefs doen zoals schilderen of aan mijn diamond painting verder werken. Ik heb nog een flink aantal boeken boven liggen die ik graag nog wil lezen. Op Netflix ben ik weer begonnen aan nieuwe series. Of ik luister lekker muziek voor de ontspanning. Ook ga ik dagelijks wel een stukje lopen met Luna buiten, want een frisse neus halen blijft natuurlijk gewoon gezond.

Maatregelen

Ik heb voor mijzelf wel maatregelen getroffen. Rob werkt thuis, wat ook het advies is van de overheid. Mijn ziekenhuisafspraken zijn de komende weken veranderd naar belafspraken (nog wel even afwachten hoe het verder gaat met mijn infuus die gepland staat op 30 maart). Ik heb mijn fysiotherapie afgezegd, omdat dit in een sportzaal is met meerdere mensen en de hygiëne daar niet al te best is. En verder gebruik ik mijn volle verstand. Ik vermijd drukke plekken, ik let goed op mijn eigen hygiëne zoals handen wassen en ik vermijd mensen die verkouden zijn of die aan het hoesten zijn. En uiteraard let ik goed op mijzelf en mijn gezondheid en zorg ik daar goed voor.

Hoe ga jij om met de onrust die het Corona virus met zich meebrengt?

3 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *