Dagelijks leven

Fotografie challenge: 10 dagen lang fotograferen

Laatst deed ik mee aan een 10-daagse fotografie challenge die Lieke had bedacht. Elke dag een nieuwe opdracht of thema. Elke dag de camera er bij pakken en fotograferen maar. Fotograferen vind ik echt heel erg leuk en het bood voor nu hele fijne afleiding. Even ergens anders mee bezig zijn en de creativiteit zijn gang laten gaan. Ik deel jou mijn 10 foto’s die ik heb gemaakt tijdens de fotografie challenge.fotograferen

10 dagen lang fototgraferen – dag 1

Het thema van dag 1 was lentekriebels. Wat zorgt er bij mij voor lentekriebels? Wat geeft mij het ultieme lentegevoel? Nou daar kan ik kort over zijn, dat zijn namelijk tulpen! Ik had dan ook een bosje tulpen in huis staan en die werden het “slachtoffer”.

tulpen

10 dagen lang fotograferen – dag 2

Stilleven, dat moest ik die dag vastleggen. Een stilleven van een dierbare voorwerp of een dierbare herinnering. Ik pakte mijn trouwjurk er bij en één van mijn favoriete trouwfoto. Even spelen met de setting en compositie en heel veel foto’s later werd dit het eindresultaat.

stilleven

10 dagen lang fotograferen – dag 3

Dag 3 was een emotie vastleggen in een zelfportret. In mijn hoofd schoot meteen het zinnetje “durf de lichtpuntjes te zien”. In deze spannende, donkere dagen is het soms lastig om nog de lichtpuntjes te zien. De kleine dingen waar je van kan genieten, fijne blijheidsmomentjes. Ik zocht letterlijk het licht op voor deze foto.

zelfportret

10 dagen lang fotograferen – dag 4

Vastleggen van licht en speel er mee. De Japanse esdoorn begon net in bloei te komen en de blaadjes hadden mooie warme kleuren. Ik heb geprobeerd om met tegenlicht te fotograferen, zodat het licht door de blaadjes heen komt. Misschien een rommelig beeld, maar het leven is soms ook een rommeltje en moet je de focus zoeken.

licht

10 dagen lang fotograferen – dag 5

Ik hou van zwart wit fotografie, dus ik was ook blij met dit thema. Zwart wit kan het beeld soms echt krachtiger maken, zoals het zelfportret op dag 3. Maar het kan ook juist de foto tijdloos maken.

zwart wit fotografie

10 dagen lang fotograferen – dag 6

Beweging was de opdracht van vandaag. Het waaide die dag best aardig dus besloot ik een jurk aan te doen. Deze quote vond ik er toepasselijk bij: “When life brings big winds of change that almost blows you over, close your eyes, hang on tight and believe”

beweging

10 dagen lang fotograferen – dag 7

Day in the life was het thema van dag 7. Ik moest die dag naar het ziekenhuis om mijn medicijn via een infuus te krijgen. Wat een bizar moment was dat in deze tijd met het corona virus. Ik had er dan ook een dubbel gevoel bij dat ik het infuus kreeg. Eng, spannend, maar ook o zo nodig om mijn opvlamming onder controle te krijgen.

day in the life fotografie

10 dagen lang fotograferen – dag 8

Een close up maken was de opdracht. Die dag ging ik lekker schilderen, even ontspannen na zo’n intense ziekenhuisdag. En dat bracht mij bij deze foto, een foto van mijn palet vol verfklodders en een penseel die net in het verf is geweest en in aantocht naar het schildersdoek.

close up fotografie

10 dagen lang fotograferen – dag 9

Die dag moest ik out of the box denken. Een breed thema wat alle vrijheid heeft. Wat is voor mij nou echt out of the box? Mijzelf op de foto zetten, ik sta liever achter de camera dan er voor haha. En omdat ik dag 6 lastig vond, beweging op de foto te krijgen, gaf ik mijzelf een tweede kans.

beweging fotografie

10 dagen lang fotograferen – dag 10

Het thema van de laatste dag vond ik heel interessant, namelijk storytelling. Dit kan ik ook vaker gebruiken voor mijn blog en voor mijn instagrampagina. Mijn verhaal vertellen door middel van foto’s. Die dag was het een mindere dag voor mij, mijn lichaam zei dat ik rust nodig had. Dus ik besloot lief voor mijzelf te zijn, dingen te doen waar ik blij van word. Ik kocht bloemen voor mijzelf, las een boek en knuffelde met Luna en ik schrijf dagelijks op waar ik die dag dankbaar voor ben om de dag positief af te sluiten.

storytelling fotografie

Ik heb besloten na deze challenge dat ik in mei een cursus ga volgen bij Lieke. Om mijn camera beter te leren kennen door de techniek te leren. En om mijn eigen stijl te ontwikkelen, wat vind ik leuk om te fotograferen en wat vertelt mijn verhaal? Ik kijk er nu al naar uit!

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *