Tips

Inspiratie voor buikvriendelijke kerstoutfits

Over een week is het zo ver, dan is het kerst. Het zal een bijzondere kerst worden dit jaar gezien de nieuwe maatregelen rondom Corona. Maar ondanks dat wil ik kerst toch wel vieren. Of het nou een kerst op de bank wordt of toch een chique diner thuis, ik wil er toch feestelijk uit zien. Vandaag deel ik in dit extra artikel tips en inspiratie voor buikvriendelijke kerstoutfits.

inspiratie buikvriendelijke kerstoutfits

Buikvriendelijke kerstoutfits

Het klinkt misschien gek het woordje buikvriendelijk. Misschien denk je wel meteen aan zwanger zijn. Maar sinds ik de ziekte van Crohn heb, en nu helemaal met mijn stoma, moet ik toch wel rekening houden met de kleding die ik draag. Ik kan zomaar ineens een opgezette buik krijgen of mijn stomazak vult zich goed. Dan is het wel fijn dat ik daar de ruimte voor heb en niet dat mijn kleding gaat knellen. Dus hoe kan je er alsnog feestelijk uitzien ondanks dat de kleding comfortabel moet zitten?

Comfy kerst

Oké, het is een feit, kerst dit jaar zal anders zijn dan de jaren hier voor. Geen grote kerstfeesten, maar zoveel mogelijk thuis. Ik ga het meteen bekennen, een dagje thuis kerst vieren vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Dat deed ik de jaren er voor met kerst ook al eigenlijk. Juist om weer even op te laden van het kerstfeest met mijn ouders en schoonouders. Maar ook als je thuis kerst moet vieren, kan je er leuk uitzien. Trek lekker je foute kersttrui aan of match samen met je partner of gezin een te gekke kerstpyjama. Hou een kerstfilm marathon en maak lekkere hapjes klaar. Zelfs zo’n dag kan je helemaal in kerstsfeer maken.

Jurkjes, ik ben fan!

Ik snap ook dat je toch misschien die ene speciale kerstoutfit aan wil doen en dat kan ook zeker! Haal de feestelijke jurkjes maar uit de kast en ga schitteren tijdens deze kerst. Ik ben namelijk echt een fan van jurkjes. Het zit comfortabel, ik heb ruimte voor een eventuele gevulde stomazak of een opgezette buik zonder dat alles gaat knellen. Zelfs van de panty heb ik geen last. Ik koop namelijk de panty’s in een maat groter, of zelfs twee maten groter, want dan zit alles gewoon lekker comfortabel.

Toch liever een broek?

Ben je zelf niet zo van de jurken? Voel jij je toch een beetje oncomfortabel dan? Een broek kan ook gewoon feestelijk zijn. Style het af met een feestelijke top of blouse, eventueel nog met een blazer. En je bent ook gewoon klaar voor het chique kerstdiner. Als ik broeken kopen, hou ik er wel rekening mee dat er stretch in zit. Want stretch geeft geen stress haha. Doordat er rek in zit, kan het ook gewoon mee groeien als mijn buik opzet. Verder draag ik ook graag high waisted modellen, want dan drukt de broekrand niet op mijn stoma.

Inspiratie voor buikvriendelijke kerstoutfits

Om jou outfits inspiratie te geven, heb ik filmpjes gemaakt die ik deel op mijn Instagram pagina. Ben jij benieuwd hoe ik mij ga kleden op mijn comfy kerstdag? Of welke jurkjes ik in gedachten heb? Of hoe ik een outfit met een broek toch feestelijk maak? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram, want ik laat je wel 9 outfits zien.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *