Feiten over poep en scheetjes

Follow my blog with Bloglovin

Iedereen poept en laat scheetjes…ik gemiddeld meer dan andere mensen haha. Het is eigenlijk heel normaal dat wij dat allemaal doen. Er heerst een taboe, zoals jullie eerder konden lezen in deze blog. Om de taboe te doorbreken, deel ik wat leuke feitjes over poep en scheetjes. Hier komen ze!

 Een gemiddelde scheet verlaat het lichaam met een snelheid van 11 km/u

 Een persoon produceert gemiddeld een halve liter aan scheten per dag

 Een mens poept gemiddeld 900 gram per dag

 Het woord ”poepen” is afgeleid van het Engelse woord ‘poupen’? Dit staat voor ”wind, als in scheet”. Het moest in ieder geval geassocieerd worden met het geluid van een wind

 Poepen vond men in de middeleeuwen als een soort van gezellige bezigheid. In principe was poepen niet altijd een taboe geweest.

 Het geluid van een scheet ontstaat door je sluitspier. Is je sluitspier aangespannen of ontspannen als je een scheet laat? De vorm van je sluitspier is bepalend voor het geluid dat je scheet maakt.

 Mannen laten meer scheten dan vrouwen. Waarschijnlijk omdat ze over het algemeen sneller eten en ze zich er minder voor schamen een scheet te laten.

 Neil Armstrong heeft 4 zakken poep achtergelaten op de maan.

 Er zijn 7 verschillende soorten poep, namelijk losse harde stukken, worstvormige stukken, gebroken worstklompjes, slangachtige zachte drollen, zachte stukjes, een brijachtige hoop en natuurlijk diarree

 Mozart schreef muziek en brieven over poep, een liedje van Mozart heet zelfs “lik mijn anus”

 Poep bestaat voor 75% uit water.

 Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de mensen een normale stoelgang heeft.

 Poep heeft dat mooie bruine kleurtje te danken aan gal. Maar je poep kan door het eten ook een andere kleur hebben, zoals groen.

 De grote boodschap neemt voor 65% van de Nederlanders meer dan 4 minuten in beslag. De koplopers hebben hooguit één minuut nodig (6,5%).

Tot de volgende keer!

artikelen die jij misschien ook leuk vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge