Ziekte van Crohn

Feiten over poep en scheetjes

Iedereen poept en laat scheetjes…ik gemiddeld meer dan andere mensen haha. Het is eigenlijk heel normaal dat wij dat allemaal doen. Er heerst een taboe, zoals jullie eerder konden lezen in deze blog. Om de taboe te doorbreken, deel ik wat leuke feiten over poep en scheetjes. Hier komen ze!

feiten over poep

Feiten over poep en scheetjes

Een gemiddelde scheet verlaat het lichaam met een snelheid van 11 km/u

Een persoon produceert gemiddeld een halve liter aan scheten per dag

Een mens poept gemiddeld 900 gram per dag

Het woord ”poepen” is afgeleid van het Engelse woord ‘poupen’? Dit staat voor ”wind, als in scheet”. Het moest in ieder geval geassocieerd worden met het geluid van een wind

Poepen vond men in de middeleeuwen als een soort van gezellige bezigheid. In principe was poepen niet altijd een taboe geweest.

Het geluid van een scheet ontstaat door je sluitspier. Is je sluitspier aangespannen of ontspannen als je een scheet laat? De vorm van je sluitspier is bepalend voor het geluid dat je scheet maakt.

Mannen laten meer scheten dan vrouwen. Waarschijnlijk omdat ze over het algemeen sneller eten en ze zich er minder voor schamen een scheet te laten.

Neil Armstrong heeft 4 zakken poep achtergelaten op de maan.

Er zijn 7 verschillende soorten poep, namelijk losse harde stukken, worstvormige stukken, gebroken worstklompjes, slangachtige zachte drollen, zachte stukjes, een brijachtige hoop en natuurlijk diarree

Mozart schreef muziek en brieven over poep, een liedje van Mozart heet zelfs “lik mijn anus”

Poep bestaat voor 75% uit water.

Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de mensen een normale stoelgang heeft.

Poep heeft dat mooie bruine kleurtje te danken aan gal. Maar je poep kan door het eten ook een andere kleur hebben, zoals groen.

De grote boodschap neemt voor 65% van de Nederlanders meer dan 4 minuten in beslag. De koplopers hebben hooguit één minuut nodig (6,5%).

Ken jij nog leuke feiten over poep en scheetjes?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *