Ziekte van Crohn

Review: Stomadouche van Stomydo

Stomydo is een bedrijf die hulpmiddelen maakt voor de dagelijkse verzorging van een stoma. Zo mocht ik de stomadouche die zij hebben ontwikkeld uitproberen. In dit artikel lees je wat ik er van vind, mijn pluspunten en kleine minpuntjes. Aan het eind van het artikel zie je ook een foto van mijn naakte stoma, dus wees gewaarschuwd.

review stomadouche

Dit artikel gaat over een product wat gekregen is van een bedrijf

Stomadouche

Een stomadouche is een hulpmiddel bij de dagelijkse verzorging van een stoma. Stomydo zegt er het volgende over: “Met de Stomydo stomadouche kunt u eenvoudig uw stoma reinigen en verzorgen aan de wastafel. Met het frisse gevoel van een douche maar dan op een snellere manier dan wanneer u een complete douche zou nemen. Met enkel schoon kraanwater wordt uw stoma gereinigd en de huid rond het stoma gestimuleerd. Hierdoor kunnen huidproblemen en irritaties worden voorkomen.”

Eerste indruk

Toen ik dat las, werd ik eigenlijk al enthousiast. Ik heb niet elke dag evenveel energie om onder de douche te stappen. Maar nu ik een stoma heb ging ik wel elke dag douchen om de stoma te verzorgen en schoon te maken. Ook al had ik de energie er niet meer voor. Als ik mijn stoma alleen met gaasjes schoonmaakte, kreeg ik nou niet echt een bepaald schoon en hygiënisch gevoel. De stomadouche wou ik dan ook zeker uitproberen.

stomadouche

Geleverde pakket

De stomadouche wordt met een compleet pakket geleverd. Uiteraard zit daar de stomadouche in, maar ook een opbergtas, montage set om je kraanaansluiting eventueel aan te passen en een handdoekje. Ook zit er een gebruiksaanwijzing bij en een folder. De service die Stomydo levert is uitstekend. Ik heb (natuurlijk) geen normale kraanaansluiting en er moest een aparte koppelstuk geleverd worden. Met vragen kan ik ook altijd bij hun terecht.

Gebruik

Ik vind het gebruik van de stomadouche erg makkelijk en snel. Het is een kwestie van de stomadouche vastmaken aan de kraan. De kraan op de juiste temperatuur zetten. Daarna haal ik mijn stomazak van mijn buik, haal ik de ergste ontlasting weg als dat er zit en dan zet ik de stomadouche tegen mijn buik aan. De kraan gaat aan en ik laat paar minuten de stomadouche op mijn stoma staan. Ik vind het een erg aangenaam gevoel op mijn huid. Het is een zachte straal wat uit de stomadouche komt. Als ik klaar ben, koppel ik de stomadouche weer van de kraan af en laat ik het even drogen. Daarna is het weer makkelijk op te bergen in de opbergtas die er bij geleverd wordt.

stomadouche

Pluspunten en minpunten

Pluspunten:

 • Makkelijk in gebruik
 • Handig voor de dagen als je geen energie hebt om te douchen, maar wel een fris gevoel wil hebben
 • Een fijn gevoel op de huid
 • Makkelijk op te bergen in de opbergtas die wordt meegeleverd
 • Huidirritaties zoals jeuk worden veel minder
 • Ik ben snel klaar met het verzorgen van mijn stoma
 • Service van Stomydo is uitstekend en zijn bereid om mee te denken voor oplossingen
 • Dankzij de gebruiksaanwijzing en montageset kon ik zelfs, met mijn twee linkerhanden, de kraanaansluiting aanpassen voor de stomadouche
 • De filmpjes op hun site zijn ook prettig om te bekijken hoe het werkt
 • Het lijkt mij ook fijn om de stomadouche mee te nemen op vakantie als je door het warme weer vaker je stomazak moet vervangen.

Minpunten

 • Mijn mooie designkraan ziet er ietsjes minder design uit
 • De stomadouche is een prijzig product wat niet iedereen zou kunnen betalen. Ik heb wel begrepen dat je Stomydo te alle tijden kan benaderen voor meer informatie wat zij kunnen betekenen voor jou bij de zorgverzekering. Ze hebben met een aantal verzekeraars afspraken gemaakt voor eventuele vergoeding.
 • Het is nog van een aardig formaat, wat uiteraard ook nodig is, wat ruimte in beslag neemt met het opbergen er van. Het neemt ook aardig wat ruimte in beslag in je koffer voor op reis

Conclusie

Zoals het denk ik wel duidelijk is, ben ik erg tevreden met de stomadouche van Stomydo. Ik zou het dan ook zeker aanraden aan mensen met een stoma die het kunnen betalen. Ik vind het de prijs ook zeker waard uiteindelijk, want het is geen product wat je eenmalig gebruikt. De stomadouche ga ik dan ook zeker vaak gebruiken en ik ben benieuwd of ik ook op langer termijn huidverbetering ga zien. In ieder geval merk ik nu al dat ik veel minder jeuk heb of kleine wondjes door de plak van de stomazak.

Ook enthousiast geworden? Je kan de stomadouche hier kopen!

WAARSCHUWING: Hieronder zie je twee foto’s van mijn naakte stoma. Als je er niet tegen kan scrol dan niet verder!

stoma
Mijn stoma voordat ik de stomadouche ging gebruiken
stoma
Mijn stoma na twee weken gebruik van de stomadouche

 

5 Reacties

 • Y Bayer

  Mijn man heeft sinds enige tijd ook een Stomydo. Hij vind het een geweldig ding. Hij heeft geen jeuk of wondjes om de stoma meer. Wij konden de Stomydo in eerste instantie niet betalen. Met hulp van Stomydo hebben we het apparaat van de gemeente vergoed gekregen. Het is echt een toevoeging van kwaliteit van leven. Zoals de gemeente ambtenaar het noemde.

 • Y Bayer

  Mijn man heeft sinds enige tijd ook een Stomydo. Hij vind het een geweldig ding. Hij heeft geen jeuk of wondjes om de stoma meer. Wij konden de Stomydo in eerste instantie niet betalen. Met hulp van Stomydo hebben we het apparaat van de gemeente vergoed gekregen. Het is echt een toevoeging van kwaliteit van leven. Zoals de gemeente ambtenaar het noemde.

  • Lisa Kouwenberg

   Wat fijn dat de gemeente kon helpen bij jullie door het te vergoeden!
   Mij valt het ook op dat de jeuk veel minder wordt! Zelfs met dit warme weer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *