Dagelijks leven

Fotodagboek: vakantie op de Veluwe deel 1

Ik ben twee weken op vakantie geweest op de Veluwe. Sinds vorig jaar zijn we Nederland aan het ontdekken en de Veluwe staat toch wel op nummer 1 van mooie plekken in Nederland voor mij. Ik hou van de bosrijke omgeving, maar ook van de heide en de kans om wild te zien blijft voor mij ook altijd leuk. Bepakt met mijn fotocamera ging ik elke dag op pad en legde ik de laatste bloeiende heide vast en de eerste tekenen van de herfst. Dit is mijn fotodagboek van de eerste week vakantie op de Veluwe.

vakantie veluwe

Fotodagboek vakantie op de Veluwe

Zaterdag

Vandaag hebben Rob en ik samen met Luna lekker gewandeld. Een wandeling van 8,4 kilometer stond er op de planning. Tijdens de wandeling liepen we ook langs een wildkijkscherm. We hadden mazzel en hebben we wat wilde zwijnen gezien. Verder ook nog wat bloeiende heide en werden we verrast door een kudde wilde paarden die daar ook leven.

fotodagboek vakantie veluwe

Zondag

Vandaag stond er een wandeling door het bos op de planning. Een wandelroute van 5,8 kilometer dit keer. Het zonnetje scheen heerlijk, het werd zelfs warm nog. Verder heb ik de eerste paddenstoelen gezien en op de foto kunnen zetten. En na de wandeling heb ik lekker gerust in ons vakantiehuisje.

paddenstoelen veluwe

Maandag

Rob en ik zijn op google op zoek gegaan naar wildkijkschermen in de buurt. Zo vonden we er drie die dicht bij elkaar lagen en hebben we daar een wandeling van gemaakt. Het werd een wandeling van 8,8 kilometer door bos en langs de heide. Helaas bij de wildkijkschermen geen wild kunnen zien, maar alsnog was het een fijne wandeling.

heide veluwe

Dinsdag

Vandaag een rust dag voor mij, althans even geen wandeling. Hoe dankbaar ik ook ben dat ik weer lang kan wandelen en dat ook paar dagen achter elkaar kan, mijn lichaam heeft wel even rust nodig van bewegen. Ik heb vandaag met iemand van [Buddies] afgesproken om gezellig te lunchen. In de avond heb ik nog wel een klein rondje met Rob en Luna gelopen en genoten van een zonsondergang.

rustdag veluwe

Woensdag

Het regent vandaag, voornamelijk in de ochtend. Even een rustige start van de dag en later gaan we er nog eventjes er op uit. We gaan naar het middelpunt van Nederland en maken een kleine wandeling, voornamelijk tussen de maïsvelden door. En ook letterlijk tussen de buien door.

middelpunt nederland

Donderdag

De wekker ging vroeg vandaag, we wilden met zonsopkomst gaan wandelen in de hoop dat we herten konden spotten. En we werden beloond! We hebben een aantal reeën en herten mogen spotten en zelfs burlende edelherten gehoord (helaas niet gezien). Ook kwamen we weer wat wilde paarden tegen en Spaanse runderen die daar in het gebied leven. En ik heb een persoonlijk record gelopen, 10,5 kilometer!

herten veluwe

Vrijdag

Eigenlijk was het verstandig om vandaag te rusten na de lange wandeling van gisteren. Maar ik vind dat toch wel lastig op vakantie, ik wil dan er zoveel mogelijk uithalen en elke dag wat doen. Dus vandaag een kleine wandeling. En we werden getrakteerd, we hebben wilde zwijnen van dichtbij mogen zien! Wat zijn dat eigenlijk grote beesten. Ook zijn we nog even langs een schaapskooi gelopen.

wilde zwijnen

Donderdag komt deel 2 online met nog meer foto’s

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *