Dagelijks leven

Een maand lang blog pauze, wat is er allemaal gebeurd?

Een maand lang was het stil hier, er kwamen even geen nieuwe artikelen online. Een heuse blog pauze. Maar achter de schermen heb ik niet stil gezeten en heb ik keihard gewerkt aan mijn blog. Een nieuwe huisstijl, een vernieuwde lay-out en nog veel meer. Naast het werken aan mijn blog, gebeurde er ook nog zat anderen dingen. Ik praat je even bij in dit artikel!

Vernieuwde site

Zoals ik al net zei, heb ik achter de schermen niet stil gezeten. Vorige week dinsdag ging dan officieel mijn vernieuwde site online. En wat ben ik trots! Ik heb (bijna) alles zelf gedaan, er zitten flink wat uren in, maar het eindresultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Nieuwe lay-out, nieuwe foto’s die Manon heeft gemaakt van mij, nieuwe logo en niet te vergeten: die nieuwe kleuren van mijn huisstijl. Die kleuren vindt je nu ook op mijn Social media kanalen zoals Instagram en Facebook. Ik moet wel bekennen, ik was wel zenuwachtig hoor voor de lancering. Wat gaat men er van vinden, gaat alles goed, etc. Maar wat heb ik toch al mooie reacties mogen ontvangen. Van die enthousiasme word ik ook weer blij.

Crohn ellende

Maar ook het leven naast mijn blog ging door. Puffend door de hittegolf gekomen, dat heeft toch altijd wel een aanslag op mijn lijf. En tijdens de hittegolf mocht ik ook nog even laxeren voor weer een darmonderzoek via mijn stoma. Het was een controle onderzoek, omdat ik al een half jaar vedoluzimab krijg. Maar ook om te kijken waar mijn klachten weer vandaan komen. Ja je leest het goed, ik heb weer klachten. Tijdens het onderzoek hebben ze ook weer wat kleine ontstekingen her en der gevonden in de dunne darm. Wel lichte verbetering met een half jaar geleden, maar nog niet het gewenste resultaat. Hoe nu verder is nog even afwachten. Ik krijg eerst nog een videopilcapsule onderzoek om de hele dunne darm te bekijken. En alle spiegels van de medicijnen worden ook geprikt. Verder nog een uitgebreide bloedonderzoek en poep inleveren om de calprotectine te bepalen. Het houdt mij van de straat zeg ik dan maar.

Genieten van de leuke dingen

Maar gelukkig naast alle Crohn ellende, kan ik nog wel afleiding vinden in leuke dingen doen. Zo heb ik in augustus lekker een middag gespendeerd in een strandtent, voetjes in de zand, leuk gezelschap en lekker eten en drinken. Ik heb met vriendinnen afgesproken. Zo een verschil met een jaar geleden, toen plaatste ik een oproep voor mijn eerste meeting omdat mijn wereldje toch wel erg klein was geworden. Ook kwam een gedeelte van de vaste meeting groep langs om te bbqen in de grote tuin van mijn schoonouders, klein feestje dus.

Nieuwe ideeën

Verder was ik ook druk bezig met het coaching traject die ik volg bij Marloes. Samen met haar kan ik heerlijk sparren hoe ik nu verder wil gaan en wat ik wil bereiken met mijn blog. En nieuwe plannen bedenken voor mijn blog. Zo ontstond het idee om een nieuwe rubriek te starten genaamd “Lieve Lisa”. Jij, als lezer van mijn blog, kan je vraag in briefvorm opsturen naar crohnenik@gmail.com. En aan het einde van de maand beantwoord ik je vraag hier op mijn blog in de nieuwe vaste rubriek “Lieve Lisa”. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *