Ziekte van Crohn

Review: Mensam stoma hygiënische envelop

Ken je dat wel eens? Je moet je stoma verzorgen, maar de werkruimte is veel te klein. Er is geen ruimte om alles neer te leggen. Met veel gehannes en frustraties lukt het je eindelijk om je stoma te verzorgen. Dit kan makkelijker dacht Robin van Mensam. Zij heeft speciaal een hygiënische stoma envelop ontworpen die je kan plakken aan de muur. Ik mocht het testen en ik schreef er een review over!

review mensam stoma envelop

Visie Mensam

De visie van Mensam is als volgt: “Mensam maakt buitenshuis activiteiten zorgeloos. Verschonen is in elke ruimte mogelijk doordat het sterke dubbelzijdige tape op iedere wand kan worden bevestigd. Op deze manier ontstaat er een werktafel/ opbergvakje en een afvalzak in één. Het product zorgt ervoor dat het stomamateriaal altijd op een hygiënische plek ligt en het stomamateriaal met twee handen kan worden verwisseld. Het product hoeft na gebruik niet worden schoongemaakt aangezien het een wegwerpproduct is. Buitenshuis met een stoma hoeft niet ingewikkeld te zijn.”. Toen ik dit las, werd ik meteen enthousiast. Want het maakt het zoveel makkelijker om mijn stoma ergens anders dan thuis te verschonen.

Review Mensam stoma hygiënische envelop

Afgelopen week was ik een midweek weg samen met Rob. Meestal zijn de badkamers van een vakantiehuisje niet zo groot. Uit eerdere ervaringen weet ik dat het best een gedoe kan zijn om mijn stoma te verzorgen met weinig ruimte. Ik heb nou eenmaal ruimte nodig om alle spulletjes neer te leggen in handbereik. Voor mijn vakantie kwam ik het account van Mensam tegen op Instagram. Ik stuurde Robin een berichtje, want ik werd enthousiast van dit product. Dat leek mij echt handig voor op vakantie. En niet alleen op vakantie, maar ook als ik buitenshuis onverwacht mijn stoma moet verzorgen. Ik vroeg aan Robin of ik paar enveloppen mocht testen om te kijken wat ik er van vind na het gebruiken er van. Tijd voor een review van de Mensam stoma envelop.

Misschien ook interressant: Review stomadouche van Stomydo

Eerste indruk

Ik ontving het pakket met de enveloppen snel. Snelle service en verzenden is al een pluspunt. De eerste indruk van de envelop is ook goed. Mooi stevig materiaal, neutrale buitenkant en duidelijk hoe je het moet gebruiken. Bij het pakket zit er ook een handleiding bij waarop wordt uitgelegd volgens een stappenplan hoe het gebruikt moet worden. Ook een pluspunt, want scheelt mij weer uitzoeken.

review mensam stoma envelop

Tijd om te gebruiken

Toen was het tijd om de Mensam stoma envelop uit te proberen. Het was inderdaad een kleine badkamer in het huisje. Ik heb de envelop op de buitenwand van de douche geplakt naast de wasbak. Zo kan ik de schone spullen droog en hygiënisch bewaren. En doordat ik niet loop te hannesen met alle spullen op zijn plek te houden, heb ik nu twee handen vrij tijdens het verschonen. In de envelop zitten twee vakken. Eentje voor de schone spullen, ik heb daar een nieuwe stomazak, wat gaasjes en een afvalzakje in gedaan. De andere vak is voor de vuile spullen. Daar kan ik het afvalzakje in kwijt. Het afvalzakje is eigenlijk niet eens nodig, ik doe het uit een stukje extra voorzorg. Zodat ik zeker weet dat er toch niet een beetje poep uit de envelop kan lopen (momenteel heb ik toch last van extra dunne ontlasting namelijk). Nadat ik klaar ben met mijn stoma te verzorgen en alles weer fris en fruitig is, kan ik de envelop met de vuile spullen dichtmaken. Er is namelijk speciaal een flap aangemaakt met een plaksluiting om alles zorgvuldig dicht te plakken. Na het dichtplakken kan je de envelop weggooien in de prullenbak

Pluspunten

Tijd voor een overzicht van de pluspunten, je kan al lezen dat ik enthousiast ben:

  • Snelle service en verzenden
  • Handleiding bij het pakket
  • Neutrale buitenkant van de envelop (dikke pluspunt als je de envelop weg moeten gooien op een openbare wc)
  • Stevig materiaal
  • Twee handen vrij hebben tijdens het verschonen omdat al je spullen veilig en droog in handbereik bij je hebt.
  • Goede plaksluiting

Ook enthousiast geworden? Neem contact op met Robin om de envelop te bestellen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *