Tips,  Ziekte van Crohn

Medisch toiletpas

Met mijn darmziekte ben ik erg afhankelijk van de wc, ook als ik op pad ben. Openbare toiletten zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Daardoor is het soms wel lastig voor mij om iets te gaan ondernemen buitenshuis. Om mij wat zekerder te voelen, heb ik sinds dit jaar een medisch toiletpas. Deze heb ik gekregen van Medisch Toiletpas Nederland.

medisch toiletpas

Medisch Toiletpas

De missie van Medisch Toiletpas Nederland is om de vrijheid terug te geven en de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren. De rol die Medisch Toiletpas Nederland hierbij als geen ander inneemt is die van facilitator van toiletaanbieders, voorlichter en kennisbron. Volgens Medisch Toiletpas Nederland is de impact van incontinentie op de samenleving is enorm. Ruim drie miljoen mensen in ons land hebben een toilet-gerelateerde ziekte en hiermee staan deze aandoeningen in de top vier van de meest voorkomende ziekten in Nederland. Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk toiletten gratis toegankelijk te stellen voor de pashouders welke een persoonlijke Medisch Toiletpas hebben.

Vertrouwen

Het geeft mij wat meer vertrouwen om op pad te gaan. Op de pas staat duidelijk dat ik een aandoening heb en ik direct een wc moet gebruiken. Zo hoef ik niet eerst helemaal uit te leggen waarom ik op dat moment een wc nodig heb. Want als ik dat eerst moet uitleggen, is het voor mij al te laat. Als ik aandrang heb, moet ik namelijk direct naar de wc en heb ik niet eens de tijd om het uit te leggen. Door de toiletpas voel ik mij zekerder om naar buiten te gaan. Want aan huis gekluisterd zitten wil ik helemaal niet.

Ervaringen

Tot nu toe heb ik er gelukkig nog weinig gebruik van hoeven te maken. Maar die paar keer dat het wel moest, ging het goed. Zo was dat is een keer in een winkel en ik moest nodig. Ik liet mij pas aan de medewerker zien en ik mocht gelukkig meteen naar de wc. Ik was echt heel erg blij met de medewerking en begrip. Daarna heb ik kunnen uitleggen waar de toiletpas precies voor staat, zodat het ook steeds bekender wordt in Nederland. Want de pas geeft niet altijd garantie dat je ook daadwerkelijk naar de wc kan. Bij sommige winkels mag het niet vanwege de reglement van die winkel.

Voordelen

Het geeft mij dus veel voordelen om een toiletpas te hebben. Hopelijk wordt het dan ook steeds bekender in Nederland, zodat het steeds beter wordt om gebruik te kunnen maken van een wc. Het zou ook heel mooi zijn als je bijvoorbeeld via een raamsticker kan zien waar je terecht kan met zo’n toiletpas. Dan hoef je niet elke winkel of restaurant eerst binnen te wandelen en de kans is dan ook kleiner om geweigerd te worden.

  • Op de pas staat duidelijk dat ik dringend naar de wc moet vanwege een medische aandoening
  • De pas is persoonlijk door middel van een foto en staat op naam
  • Ik krijg meer begrip voor mijn situatie
  • Het geeft mij vertrouwen om weer op pad te gaan in plaats van thuis te zitten
  • Het scheelt tijd omdat ik eerst niet hoef uit te leggen waarom ik naar de wc moet, want die tijd heb ik op dat moment niet.
  • De toiletpas wordt steeds bekender in Nederland

Wil jij ook een Medisch Toiletpas na het lezen van dit artikel? Dat kan je hier aanvragen!

Wat zijn jou ervaringen met een toiletpas?

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *