Tips

Een dag vol afspraken, hoe kan ik dat volhouden?

Het komt regelmatig voor dat ik een dag vol afspraken heb staan in mijn agenda. Ziekenhuisafspraken, revalidatie, schilderlessen of wat anders. Dit is toch wel af en toe een flinke uitdaging met mijn beperkte energieniveau. Dus hoe kan ik dat volhouden een dag vol afspraken? Ik heb het bijgehouden voor jullie wat ik op zo’n dag doe en hoe ik dat vol kan houden.

afspraken volhouden

Verplichte afspraken

Als chronische zieke kom ik nou eenmaal niet onder ziekenhuisafspraken uit. Met regelmaat kan je mij dus daar ook vinden. Zo ook afgelopen week. Ik moest naar de mdl-verpleegkundige en naar de stomaverpleegkundige. Ik probeer ziekenhuisafspraken vaak wel te combineren met elkaar zodat ik maar één keer naar het ziekenhuis hoef te rijden in plaats van meerdere keren per week. Zo probeer ik te voorkomen dat mijn agenda niet vol staat met ziekenhuisafspraken, maar dat ik ook dagen voor mijzelf kan hebben of leuke dingen kan plannen.

Balans

Balans is voor mij het antwoord op hoe ik zo’n dag vol kan houden. Activiteit afwisselen met rust. Heb ik gedoucht? Dan even rustig zitten met het ontbijt. Heb ik om 10.30 een afspraak staan in het ziekenhuis? Dan kom ik ruim op tijd zodat ik rustig aan kan doen om naar de juiste poli te lopen. Was het een vermoeiende afspraak? Dan zorg ik dat ik even kan opladen in het restaurant met een kop thee voordat ik weer mijn auto in stap. En zijn het meerdere afspraken? Dan zorg ik dat iemand met mij mee gaat zodat ik niet eens hoef auto te rijden.

Lief voor jezelf zijn

Op zulke dagen probeer ik dus extra lief voor mijzelf te zijn. Want het zijn meestal geen leuke afspraken in het ziekenhuis. Ik ben na zulke afspraken ook altijd extra moe, uitgeput en leeggezogen. Als ik dan thuis kom, probeer ik ook weer goed op te laden. Lunch ik met een goed gevulde soep voor wat extra energie. Kies ik voor een makkelijke avondmaaltijd. Ene keer iets uit de diepvriezer, zoals pastasaus. Andere keer een iets minder gezonde maaltijd. Meestal ga ik die avond ook vroeg naar bed om mijn lichaam ook rust te geven. En dan hoop ik altijd maar dat de gevolgen van zo’n dag de volgende dag niet meer aanwezig zijn.

Fotodagboek

Ik heb afgelopen woensdag bijgehouden wat ik die dag heb gedaan door middel van foto’s, zodat jij even mee kan kijken hoe het ging. Mijn moeder ging mee naar het ziekenhuis omdat ik wel paar uurtjes in het ziekenhuis moest verblijven. En het waren ook wel intensieve afspraken omdat ik de laatste tijd wel weer problemen ervaar en de uitslagen van bloedonderzoek en ontlasting test niet goed waren.

afspraken volhouden

afspraken volhouden

Hoe ga jij om met een dag vol afspraken? Laat het in een reactie weten

2 Reacties

  • shivatje

    Ik denk dat het niet altijd even makkelijk is om je afspraken na te komen. De belangrijkste natuurlijk wel, maar deze die bedoelt zijn om even je gedachten weg te zetten. Dat vraagt toch energie. En als je dan al uurtjes hebt doorgebracht in een kliniek of bij een arts dan is thuiskomen een zaligheid denk ik.

    Aum Shanthi

    • Lisa Kouwenberg

      Het is en blijft een uitdaging natuurlijk. Onder de ziekenhuis afspraken kom je gewoon niet onderuit, dus die moeten hoe dan ook gewoon doorgaan, ook al heb je een zeer slechte dag. Ik vraag dan wel hulp of er iemand mee kan gaan zodat ik daar niet mijn energie aan kwijt raak. En heb ik paar uur in het ziekenhuis doorgebracht, dan doe ik ook helemaal niks meer. 1 ding op een dag probeer ik altijd

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *