Tips

DIY adventskalender

De maand december komt steeds meer in zicht. Ook al zal het dit jaar anders zijn dan anders, december is toch wel een drukke maand altijd. Op mijn blog staat november in het teken van lief voor jezelf zijn. Om in december ook lief voor onszelf te zijn, kwam ik op het idee om een adventskalender te maken voor mijzelf. Lees gauw verder hoe jij die ook kan maken in deze DIY adventskalender.

DIY advent kalender

DIY adventskalender

Dit is een adventskalender speciaal om in de drukke feestmaand ook elke dag even lief voor jezelf te zijn. Natuurlijk kan je een kant en klare adventskalender kopen, maar het leek mij juist leuk om er zelf eentje te maken. Na een middagje op Pinterest doorgebracht te hebben, had ik een idee om mee aan de slag te gaan. Ik maakte een lijstje met de spullen die ik nodig had voor de DIY adventskalender.

Benodigdheden

Voor de adventskalender die ik heb gemaakt, heb je het volgende nodig:

  • 24 cadeauzakjes (ik heb ze besteld bij ToffKado)
  • stickers en labels (ook van ToffKado)
  • een ring om de cadeautjes aan op te hangen
  • kaartjes om een boodschap op te schrijven
  • knijpertjes
  • lint
  • cadeautjes (theezakjes, chocolaatjes, gezichtsmaskers, waxinelichtjes, sieraden bijvoorbeeld)
  • stevig papier om labels te maken om de getallen op te schrijven

DIY advent kalender benodigheden

Aan de slag

Ik ben begonnen om eerst op alle kaartjes een lieve reminder of een opdracht op te schrijven. Qua opdrachten kan je denken aan een kerstfilm kijken, luisteren naar je favoriete kerstmuziek, iets lekkers bakken, creatief bezig zijn. Of gewoon een boodschap aan jezelf om weer even bewust te zijn dat het oké is om lief voor jezelf te zijn. Ik vind het fijn om elke dag zo’n reminder te krijgen, zeker in zo’n feestmaand.

Cadeautjes

Ik kreeg laatst voor een samenwerking een heel pakket vol met thee van Dilmah. Ook losse theezakjes zaten daarbij. En ik vond de advent kalender een mooie gelegenheid om daar gebruik van te maken. Ik ben nou eenmaal een chronische theeleut haha. En van een kopje thee kan ik echt genieten, even een rust momentje voor mijzelf. Verder ben ik even naar de Action geweest om kleine cadeautjes te kopen. Chocolaatjes kon voor mij niet ontbreken, ook verschillende gezichtsmaskers belandde in mijn mandje. Voor 5 en 24 december heb ik een wat luxere cadeautje voor mijzelf gekocht. Het zijn toch bijzondere dagen. Zo kreeg ik van Voor Vechters sieraden een mooie ring en trakteerde ik mijzelf op een cadeautje voor onder de kerstboom. En nu moet ik nog geduld hebben tot 1 december, dan kan het feestje beginnen om elke dag een cadeauzakje open te maken.

DIY advent kalender cadeautjes

Cadeautje voor jou

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook aan de slag gaan? Ik heb een leuk cadeautje voor jou! Ik mag je 10% korting geven op alles in de webshop van ToffKado. Gebruik de code crohnenik10 bij het afrekenen. Hoe leuk is dat? Ik ben benieuwd naar jou adventskalender.

PS. de code is geldig tot en met 24 december 2020

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *