Genieten van de kleine dingen

Het CDED dieet lijkt te werken

De rubriek Genieten van de kleine dingen is een overzicht van al mijn blijheidsmomentjes van de afgelopen maand. Ik ben dit gaan bijhouden toen ik heel erg ziek was en ik op zoek ging naar wat positiviteit. Ik kwam er toen achter dat hoe ziek ik mij ook voelde er elke dag toch wel een momentje was waar ik van kon genieten. Misschien kan jij dit overzicht wel gebruiken als inspiratiebron en daarom ben ik er door mee blijven gaan. De maand maart bestond uit eerste tekenen dat het CDED dieet lijkt te werken. Ik ben zo opgelucht! Benieuwd naar het hele lijstje? Lees dan gauw verder.

CDED dieet ziekte van Crohn

Genieten van de kleine dingen

 • Laat ik maar meteen beginnen met toch wel grote nieuws. Het CDED dieet lijkt te werken! Na twee weken was de ontstekingswaarde in het bloed al aan het zakken, waren de aften in mijn mond verdwenen en was het wondje naast Saar aan het genezen
 • Ik had een snailmail gemaakt voor de kaartenactie die ik weer had georganiseerd op Instagram
 • Bekeek ik samen met mams foto’s van vroeger
 • Het was tijd om mijn kledingkast weer is even goed op te ruimen. Vier zakken vol kleding mochten weg. Wat geeft het toch een heerlijk gevoel om zo bezig te zijn
 • Ik mocht heel veel lieve kaartjes ontvangen voor mijn verjaardag! Sommige hadden zelfs een cadeautje meegestuurd. Zo voelde ik mij toch een beetje jarig
 • Van Rob kreeg ik een heerlijke plaid voor op ons bed (het is ook door Luna goedgekeurd)
 • Ik maakte een shopafspraak bij de MS Mode hier in de buurt. En ik ben goed geslaagd, waaronder een lila blazer. Perfect voor de lente
 • Het was weer tijd om zelf geurkaarsen te maken. Dit keer voor Tessa, zij is verhuisd naar haar eigen huisje
 • Ik mocht ook meteen een nachtje bij haar slapen, gezellig zussentijd
 • Samen met mams een hilarische film op Netflix gekeken
 • Blij dat ik weer een ietsiepietsie meer energie krijg. Ik besloot om na het avondeten nog een uurtje te wandelen met Luna en te genieten van een mooie zonsondergang
 • Ik kocht voor mijzelf een bosje tulpen bij een bloemenstalletje langs de weg
 • Afgelopen zaterdag bestond Crohn&ik 4 jaar en vierde ik dat gezellig met paar meiden online, lekker gekletst met elkaar
 • Was ik even lekker creatief bezig met waterverf
 • Deze maand heb ik gewoon drie boeken gelezen, het bevalt mij wel om voor het slapen gaan nog even te lezen
 • En wat heb ik genoten van de laatste dagen van maart, het zonnetje schijnt heerlijk

Wat waren jouw blijheidsmomenten in maart?

5 Reacties

 • ylvie

  hoi,

  Ik las op jouw site dat jij ook met een cded dieet ben begonnen, ik ben nu een week bezig. Hoe gaat het bij jou inmiddels?

  gr ylvie

  • Lisa

   Hoi Ylvie,
   Excuses voor mijn wat latere antwoord. Bij mij gaat het echt goed met het dieet. De klachten worden per week minder en elke week heb ik weer ietsjes meer energie. Binnenkort bijna met fase 3 beginnen. Hoe gaat het met jou? Lukt het allemaal een beetje met fase 1? Ik vond dat echt wel een pittige fase!
   Liefs, Lisa

 • Inez

  Goedendag

  Ik lees nu steeds meer over het CDED DIEET
  Nu zou ik heeeel graagwillen weten waar u meer heeft gevonden

  Want zou het heel erg graag ook willen gaan doen/ proberen

  • Lisa

   Hoi Inez,
   Dit dieet was voor mij het laatste redmiddel omdat geen enkel medicijn meer werkte en de opvlamming steeds erger werd. Mijn arts heeft dit dieet voorgesteld onder strenge begeleiding van haar en een diëtist vanuit het ziekenhuis. Het is niet zomaar een dieet wat je op je eigen houtje kan doen omdat er ook medische drinkvoeding bij hoort. Als je er meer over wilt weten, zou ik je aanraden om dit met je arts te bespreken.
   Liefs, Lisa

 • Ylvie

  Hoi lisa ik ben inmiddels al maanden verder binnenkort uitdlsg van de videoscopiedus benieuwd of het heeft gewerkt. Slik nog steeds geen medicijnen. Eet nu wel al wat meer andere dingen als brood en iedere dag schaaltje yoghurt soms ook iets van een taartje. Maar zoiezo nog steeds veel groente en fruit pak ook jiet meer de modulevoeding. Hoe gaat het bij jou ju?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *