Dagelijks leven

Ik ben begonnen in een bullet journal

Drie jaar geleden had ik ooit eens een bullet journal gekocht. Een boekje wat helemaal leeg is en die je zelf kan invullen hoe je het wilt. Je kan het als agenda en planner gebruiken, een notitieboekje, gewoontes bijhouden, noem het maar op. Alles is mogelijk. Ik laat je zien hoe ik nu mijn bullet journal gebruik.

bullet journal

Bullet journal van drie jaar geleden

Toen gebruikte ik het als een soort agenda en planner. Ik hield per dag bij wat ik moest doen, hoe het weer was, wat ik at en of ik afspraken had. Dit hield ik een paar weken vol om bij te houden en toen was ik het zat. Het voelde niet goed voor mij, beetje gedwongen zelfs. Ik moest van mijzelf het elke dag braaf bijhouden, terwijl het niet passend voelde. Net alsof ik schoolwerk moest doen haha. Dus ik ben er snel mee gestopt en heb ik het ergens in een kast gegooid. Ik was er klaar mee, dat was overduidelijk.

Kriebels

Ineens begon het paar weken geleden weer te kriebelen om een bullet journal bij te gaan houden. Maar dit keer wel helemaal anders dan toen ik het drie jaar geleden deed. Ik wil het nu meer gaan bijhouden als een dagboek. Wel een dagboek waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Dagelijks opschrijven hoe ik mij voel en wat ik mee maak. Wat mijn gedachtes zijn en wat er in mij om gaat. En elke pagina mooi maken met papiertjes, stickers en washitape. Waar ik mooie quotes in kwijt kan en plaatjes die mij aanspreken. Een boekje wat helemaal persoonlijk word.

bullet journal pagina
Een pagina uit mijn bullet journal

Dagboek

Ik wil het nu dus graag als een dagboek gaan bijhouden. Ik merk de laatste paar maanden dat ik het fijn vind om dagelijks bij te houden hoe ik mij voel en wat ik mee maak. Ook op de slechte dagen hou ik dit bij. Het helpt mij om te relativeren. Is er een reden waarom ik mij minder goed voel? Heb ik de dag er voor te veel gedaan? Of als ik somber ben, is er een aanleiding geweest waarom ik mij somber voel? Ik heb hierdoor ook patronen kunnen ontdekken. Als ik een dag met intense activiteiten had, ben ik de volgende dag echt niet te genieten en ben ik keihard toe aan rust. Als ik afspraken, vooral de leuke, heb moeten afzeggen, ben ik daarna in mijzelf gekeerd en ga ik piekeren.

bullet journal dagboek
Nog een pagina uit mijn bullet journal

Therapeutisch

Het werkt voor mij dus heel erg therapeutisch om dagelijks bij te houden hoe het met mij gaat. Zoals ik net al beschreef heb ik dingen van mijzelf ontdekt wat mij verder kan helpen in mijn persoonlijke groei. En ik vind het heel fijn dat ik mijn gedachtes kan opschrijven zodat ik het daarna zoveel mogelijk los kan laten. Daarnaast vind ik creatief bezig zijn ook hele prettige afleiding, een activiteit waarbij ik mijn piekerstand uit kan zetten. Gewoon nadenken over welke papiertjes en stickers bij elkaar passen, welke lettertype ik nu weer kan gebruiken en kan ik de boel nog opvrolijken met een beetje washitape.

Heb jij een dagboek of een bullet journal?

bullet journal inspiratie

4 Reacties

 • shivatje

  Zoiets bijhouden is altijd leuk. Omdat je na jaren toch even kan lezen hoe je in het leven stond.
  Zelf hou ik dat niet bij maar heb voor bepaalde dingen in mijn leven een goed geheugen waar ik het op slaag.

  Aum Shanthi

  • Lisa Kouwenberg

   Ja precies inderdaad! De grote gebeurtenissen sla ik ook op in mijn geheugen. Maar ik vind het ook wel leuk dat ik over een paar jaar de kleine gebeurtenissen ook terug kan lezen.
   Liefs, Lisa

 • Jolanda Schouwstra

  Wat een briljant idee en super tof dat je dit deelt met mij/ons. Nu was ik als een controlfreak alles aan het bijhouden en jij laat zien dat een dagboek verslag net zo behulpzaam is. Dank je wel hiervoor.

  • Lisa Kouwenberg

   Graag gedaan! Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen met dit artikel! Veel succes en plezier met je bullet journal!
   Liefs, Lisa

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *